Дейвид Финчър не е режисирал филм от 2014-та и „Gone Girl“ насам и въпреки че междувременно ни зарадва с отличния сериал „Mindhunter“, нямаме търпение да гледаме нещо ново, на което той е не само продуцент, но и режисьор (продуцентски проекти има не един и два). Известно време се смяташе, че продължението на „World War Z“ ще е следващият му филм за голям екран, но тази идея се разпадна и все още нямаме идея какво точно ще гледаме от Финчър в кината и кога. За сметка на това, получихме отличната новина, че той ще режисира биографията „Mank“ за Netflix и в главната роля ще видим винаги страхотния Гари Олдман.

Според слуховете Финчър е искал да снима „Mank“ още след като е приключил работа по „Играта“ през 1997, но явно тогава Холивуд не е проявил интерес. Което само показва колко са зле, защото „Mank“ звучи особено обещаващо – това е историята на Хърман Дж. Манкевич, сценарист на „Гражданинът Кейн“ заедно с Орсън Уелс (и двамата получават „Оскар“, въпреки че Уелс се  опитва да омаловажи приноса на Манкевич). Започнал кариерата си като журналист, Манк, както е прякорът му, е сценарист и на „Вълшебникът от Оз“ (не е кредитиран), автор на още 90-тина филма и важна част от Златната ера на Холивуд.

Както споменахме, в ролята на Манк ще видим Гари Олдман, на когото му върви с пресъздаването на действителни личности на екран, а под режисурата на Дейвид Финчър, защо да не получи и още един „Оскар“ за положените усилия? Автор на сценария е бащата на Финчър – Хауърд „Джак“ Финчър, и се очаква филмът да е черно-бял, за да се запази „усещането за класическия Холивуд“. Снимките трябва да започнат есента, но засега нямаме информация за премиерна дата.

Тепърва ще видим какъв точно филм ще е „Mank“, но с този режисьор, звезда и действителна история за вдъхновение, нашите очаквания са изключително високи. Дано скоро имаме повод да пишем още новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *