Когато преди 4 години гледахме „Заклинанието“, въобще не сме очаквали, че жанрово адекватния, но лишен от душа филм ще даде началото на франчайз. Въпреки че Джеймс Уан се завърна за работата по „Заклинанието 2“, който беше една идея по-интересен от първия, скоро се зае с продължението „Бързи и яростни 7“, а в момента работи и по реализирането на супергеройския „Аквамен“ с Джейсън Момоа в главната роля, така че засега на поредицата формално е сложена точка.

За съжаление обаче не можем да кажем същото за плановете за „развитие на вселената“ от продуцентите в „New Line Cinema”. След като първият spin-off „Анабел“, посветен на кукла, чиято поява в първия филм беше мимолетна, се оказа доста успешен, веднага стартира работата по „Annabelle: Creation”, с който се зае Дейвид Сандбърг. Последният пък режисира миналогодишния „Не гасете светлината“, който, подобно на първата част на „Заклинанието“, беше технически приличен, но слаб откъм история.

С този дълъг увод искаме да отбележим, че се радваме, когато кадърни режисьори да се занимават с един от любимите ни жанрове, но когато не им се дава достатъчно творческа свобода, до нас стигат генерични и безинтересни, макар и добре сглобени хоръри. В случая ни е малко тъжно за Сандбърг, който според нас има потенциал, но шансовете продължението на един отначало безсмислен spin-off да се окаже интересен клонят към нулата.

Няма съмнение, че същото ще важи и за не особено очаквания „The Nun”, който ще се появи по-късно тази година и ще е посветен на демоничната монахиня, чието стряскащо, макар и не особено страшно присъствие беше основен злодей в „Заклинанието 2“.

Вчера научихме, че още една от свръхестествените появи във филма ще получи самостоятелна пълнометражна история. Това е The Crooked Man, чието участие, подобно на куклата Анабел, беше кратко, но явно достатъчно зловещо (и напомнящо на интернет-феноменът Слендърмен), за да събуди заспалото въображение на второразредния сценарист Майк Ван Уейс, който да се заеме с писането на събитията, около произхода на съществото.

Засега липсват подробности, освен името на филма – „The Crooked Man”, – но както изяснихме по-горе, пътеката вече е добре постлана и нямаме съмнение, че колкото и генерична история да си изчопкат от пръстите, ще вкарат достатъчно зрители в киносалоните. Ние най-вероятно няма да сме от тях, но от мазохизъм ще продължим да отразяваме развитието.

Ако пък сте забравили кой беше Изкривеният човек, припомняме сцената от филма, в която го видяхме:

https://www.youtube.com/watch?v=_DHo946gP1Y

Както и английската поговорка, вдъхновила съществуването му:

There was a crooked man, and he walked a crooked mile
He found a crooked sixpence upon a crooked stile
He bought a crooked cat, which caught a crooked mouse
And they all lived together in a little crooked house.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Все някой трябва да го хейти ебаси 🙂