Започнаха да се появяват новини и около филмовия фестивал в Телюрайд. Но за първа среща с новата драматична история „Waves” на сценариста и режисьор Трей Едуард Шулц („It Comes at Night”, „Krisha”) изглежда доста безпомощно току преди началото на „сезона на наградите” в трейлъра да бъдат представени вдъхновени цитати от критиците, които са имали възможност да го видят премиерно. A24 са компания, чиито проекти харесваме и се възхищаваме на привързаността им към нестандартните ходове, макар в този случай нещата да не изглеждат точно така.

Сюжетът на „Waves” проследява емоционалното пътешествие на едно семейство от афроамерикански произход, което живее в предградията – съгласете се, че това звучи доста „generic” и не точно „нестандарнтно”… Впрочем, вижте трейлъра.

Младежи се превръщат във възрастни хора и им се налага да вземат важни решения. Сигурно са десетки, а може би и стотици филмите, чиито истории могат да бъдат обобщени по този начин. Защо точно „Waves” да е различен? Ясно е, че на този ранен етап от разпространението на филма (фестивални обиколки) е невъзможно да си съставим собствено мнение, но представените кадри не оставят впечатление за нещо свръх-великолепно и/или несравнимо – според кинокритиците, превърнали се в случая в апологети. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Действието се развива сред бликащата от живот природа в Южна Флорида, а в актьорския екип участват възхитителни награждавани и дебютиращи актьори. Историята проследява чувствата и проблемите на едно обикновено семейство афроамериканци от предградията, начело с добронамерен, но доминиращ баща, които с помощта на обичта и прошката трябва да се справят с голяма загуба… Дело на награждавания автор Трей Едуард Шулц, Waves” е вълнуваща история за способността да проявиш съчувствие и топлота дори и в най-безнадеждните моменти от живота…

Ако сте предполагали, че в синопсиса ще откриете повече сюжетни детайли – явно грешите. Твърди се, че „Waves” ще се превърне в явление след няколко месеца – да видим… Ролите са разпределени между Стърлинг К. Браун, Рене Елис Голдсбери („Hamilton”), Келвин Харисън-син, Лукас Хеджис, Тейлър Ръсел, Алекс Дийми, Нийл Хъф, Клифтън Колинс-син и др. Първоначално е имало слух, че Трент Рейзър и Атикъс Рос са автори на оригиналната музика и че филмът ще бъде (едва ли не) мюзикъл, но очевидно авторът му Шулц е предпочел да остане в „руслото” на драматичния сюжет.

Waves”  се представя тези дни и на филмовия фестивал в Торонто – ще видим как ще се развият нещата, преди да бъде пуснат в широко разпространение в Щатите на 1 ноември 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *