Дългоочакваният spin-off на „Големият Лебовски”, който ще се фокусира изцяло върху героя на Джон Туртуро Хесус Куинтана – Джийзъса, и за който наскоро разбрахме, че официално ще се казва „The Jesus Rolls”, вече си има и първи промоционални кадри. Един-единствен лек проблем – трейлърът е дублиран на италиански, тъй като макар и широката (разбирайте, северноамериканска) премиера да е насрочена за следващата година, филмът по някаква причина ще дебютира в Италия още следващия месец.

Тъй като не сме много на „ти” с италианския, се фокусираме повече върху картинките като малки деца, заради което обаче не сме много сигурни какъв ще е тонът, който филмът ще предложи. От малкото, което знаем засега, Джийзъса излиза от затвора, съюзява се с двама приятели (Боби Канавале и Одри Тоту) и тримата започват приключение за любов и себепознаване, което в някакъв момент ги среща с размахващ пистолет фризьор (Джон Хам). Освен това ужасно много се радваме да видим Кристофър Уокън, а Сюзън Сарандън може да внесе доза класа и на най-неочакваните места.

Доста ни е интересен и следният цитат на Туртуро, който припомняме, че е и сценарист, и режисьор:

Филмът е леко скандален. Показва колко глупави са мъжете. Затова е филмът донякъде – жените са по-силните, по-оправните герои. Трябваше малко да го променя, но сега много се гордея с него. Общо взето е изследване на Джийзъса, след като излиза от затвора. Комедия е, но много човешка комедия.

Това „трябваше да го променя, но сега се гордея с него” леко ни звучи сякаш Туртуро е  имал различна концепция за филма в началото, която обаче е променена, за да се впише поне донякъде в новата холивудска пост-Уайнстийн реалност. Истината обаче е, че това са само спекулации, а дори и да е така, не значи задължително, че „The Jesus Rolls” е станал по-лош. Единственото, което можем да извадим като извод от досега видяното, е, че това със сигурност не е филм на братята Коен, доста далеч даже ни се струва. Но с цветущите герои, ако са примесени с нестандартна, но все пак работеща комедия, може да се получи един заслужен поклон към техния хит и едно достойно допълнение.

Както споменахме, Джон Туртуро, освен в главната роля, е сценарист и режисьор, участват още Боби Канавале, Одри Тоту, Джон Хам, Кристофър Уокън, Пийт Дейвидсън и Сюзън Сарандън. Ще се ослушваме със сигурност за първите отзиви от Италия, както и за английски трейлър. Междувременно прилагаме и два италиански плаката, само единият от които наистина ни харесва.

jesus-rolls-poster-1-20190927 плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

 1. пОНЯКОГА ИМАМ чувството, че няколко-секундната роля на Тортуро, подкрепи Големия Лебовски.
  В този трейлър не виждам тава шокиращо излъчване.
  Обикновен човек прави боулинг с кретени-приятели.
  Нещо не ме грабна.

 2. “…and pull the fuckin’ trigger till it goes ‘click’”
  “Jesus….”
  “You said it, man. Nobody fucks with the Jesus.”

  Жесток беше 😀