Никой не иска нощта

Преди десетина дни имахме удоволствието да ви съобщим, че на 11 май от 20:00 часа, на ексклузивна и единствена прожекция в Cinema City Mall of Sofia ще имаме възможност да гледаме на голям екран, отличения с четири награди Гоя „Никой не иска нощта“ на Изабел Койшет с участието на любимата ни Жулиет Бинош, Ринко Кикучи и Гейбриъл Бърн. Сега научаваме, че филмът ще бъде показа едновременно в 3 зали, за да може да бъде видян от максимално много хоро.

Никой не иска нощта“ вдъхновен от живота на изследователя Робърт Пиъри и разказва взаимно преплитащите се истории на две жени от различни светове, останали сами с природните стихии на дългата полярна нощ. Съпругата на генерал Пиъри – Джозефин (Жулиет Бинош) е богата и образована жена, която започва експедиция до Северния полюс, за да се срещне със съпруга си. По време на своето пътуване тя се среща със скромното ескимоско момиче Алака (Ринко Кикучи). Въпреки многобройните си културни и лични различия двете ще трябва да се сближат, за да оцелеят в суровите климатични условия на тундрата.

Научете повече подробности за филма в официалното прессъобщение:


Филмът „Никой не иска нощта“ ще бъде представен у нас с ексклузивна прожекция в три зали по едно и също време

Филмовите критици в Испания сравняват работа на режисьорката Изабел Койшет по продукцията с тази на носителя на Оскар – Алехандро Иняриту


26 април, 2016, София – Отличеният с четири награди Гоя филм „Никой не иска нощта“ ще бъде представен и у нас от Посолството на Кралство Испания с паралелно излъчване в три зали на 11 май от 20.00 часа в Cinema City Mall of Sofia (бул. Александър Стамболийски 101). Причината е, че това ще бъде ексклузивна прожекция за българските зрители и шанс да видят филма с носителката на „Оскар“ Жулиет Бинош, базиран на живота на полярния изследовател Робърт Пиъри.

Филмът разказва историята на съпругата на генерал Пиъри – Джозефин (Жулиет Бинош) богата и образована жена, която започва експедиция до Северния полюс , за да се срещне със съпруга си. По време на своето пътуване тя се среща със скромното ескимоско момиче Алака (Ринко Кикучи). Въпреки многобройните си културни и лични различия двете ще трябва да се сближат, за да оцелеят в суровите климатични условия на тундрата.

Испанският критик Хернан Елвира дава интересен поглед върху историята написана от Мигел Барос и режисирана от носителката на пет награди „Гоя“ Изабел Койшет:

Не съм сигурен дали ще обръщаме достатъчно внимание на Изабел Койшет (…) в случая на „Никой не иска нощта“. Да, това е още една история за оцеляване в снега; но за мен това е точно обратното на това на което Иняриту прави. (любопитно, Кикучи, която е в главна роля тук, срещнахме и във „Вавилон“). Ако в „Завръщането“ предимство имат показноста на ефектното снимане, движението на камерата, монтажа, то Койшет ни изкушава с изтънчеността на своите симфонично съпоставени гледни точки.“

„В работата на Иняриту оцеляващите са мъже, при Койшет – жени. Това, което в „Завръщането“ е епичен героизъм и леко банална отмъстителност, в „Никой не иска нощта“ е историята на една колосална арогантност: арогантността на капризните чувства надздравия разум и обстоятелства; на презрението и усещането за превъзходство на европейския човек над  „племенния“ жител; на арогантността на човешките същества като цяло, за природата.“, допълва той.

„Никой не иска нощта“ е продукция, реализирана от Испания, Франция и България.Филмът е номиниран за 9 награди Гоя през 2016 и печели4 от тях.  – Най-добро ръководство на продукцията, Най-добър оригинален саундтрак, Най-добър дизайн на костюми, Най-добри грим и коса.

Билетите са в продажба на касите на Cinema CityMall of Sofia.
Филмът е реализиран с финансовата пoдкрепа на ИА „Национален Филмов Център“ и с подкрепата на Посолството на Кралство Испания и филмово студио „Ню Бояна“.

Никой не иска нощта

Никой не иска нощта

Никой не иска нощта

Никой не иска нощта

Никой не иска нощта

Никой не иска нощта

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *