Преди малко повече от седмица Orion Pictures ни представиха първата снимка на София Лилис като Гретел в предстоящата адаптация на Оз Пъркинс, която носи заглавието „Gretel and Hansel“. Време е да видим и първия трейлър на излизащия в началото на следващата година филм.

Новият мрачен прочит ще разказва историята на Гретел и Хензел, които напускат своя дом в момент на болести и глад. По време на своето пътешествие те срещат добър ловец, който им предлага помощта си, а скоро след това намират утеха в дома на възрастна жена. Тя обаче има мрачна и зловеща цел, която включва двете деца в своята основа.

Вижте и самата реклама:

Определено има неща, които ни допадат, особено в стилистиката и атмосферата, изпълващи кратките кадри. На моменти леко оставя и впечатление за „Вещицата“ на Робърт Егърс и ако са успели поне наполовина да докарат наелектризиращия му ужас, то със сигурност ни чака нещо интересно и плашещо.

Оз Пъркинс не може да се похвали с чак толкова умело изграждане на мрачна и плашеща атмосфера, но се надяваме да успее поне малко да ни изненада. Наблюдаваме потенциал в тази минутка, но все пак ще запазим щипка скептицизъм, докато не видим следваща по-дълга реклама.

Вижте и официалния плакат на филма, който май ни харесва повече от трейлъра:

плакат

Gretel and Hansel“ е режисиран от Оз Пъркинс („The Blackcoat’s Daughter“, „I Am the Pretty Thing That Lives in the House“) по сценарий на Роб Хейъс. В ролите са София Лилис като Гретел, Сами Лийки като Хензел, Алис Крийг като Вещицата, Джесика Де Гоу, Чарлс Бабалола и други.

Премиерата е насрочена за 31 януари 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Трейлъра ми хареса. Има потискаща, мрачна атмосфера и дано стила на филма се запази максимално близко до оригиналната, брутална приказка на братя Грим, а не залитне в типичните холивудски екшън-изцепки…

  2. Еее за съвсем малко да напипат точната струна в трейлъра, пу как ме е яд! 😑

    1. Аз не виждам нищо специално. Определено ще е добро, но нещо не ме грабва. Само добър мизансцен не е достатъчен.