оз пъркинс
Оз Пъркинс

Едва ли има жив човек, който под една или друга форма да не е чувал за тъжната, но смела приказка на братя Грим за брат и сестра, които биват изоставени в гората от своя баща и попадат на зловеща вещица, копнееща за тяхното крехко месо. През годините тяхната история е била разказвана многократно под най-различни форми. Понякога сюжетът може да бъде тъжен, но трогателен. Друг път нещата придобиват садистична и кървава форма. Хензел и Гретел обаче винаги са в центъра и тяхната безкрайна борба срещу вещиците никога не спира.

Последно видяхме двете деца през 2013 година като пораснали хладнокръвни ловци в „Хензел и Гретел: Ловци на вещици”. През същата година те трябваше да се изправят и срещу Лара Флин Бойл, която се опитваше да примами глупави тинейджъри със специален сорт марихуана в „Hansel & Gretel Get Baked”. Време е обаче да видим и нещо, което да е по-близо до оригинала от споменатите заглавия.

Познатият на публиката с не особено запомнящите се ужаси „February” (известен и като „The Blackcoat’s Daughter”) и „I Am the Pretty Thing That Lives in the HouseОз Пъркинс се е заел да екранизира приказката на братя Грим в нейния истински вариант. Ето какво казва режисьорът:

Много е вярна на оригиналната история. Реално има само три основни персонажа – Гретел, Хензел и вещицата. Искахме това да е история за порастването. Поради тази причина ми се искаше Гретел да е по-голяма от Хензел. Не ми допадна идеята за две дванадесетгодишни деца. По-скоро те ще са на шестнадесет и осем години.

В ролята на Гретел ще видим познатата от „ТоСофия Лилис, а Сами Лийки, за който това ще е дебют на голям екран, ще е Хензел. Вещицата от друга страна ще бъде изиграна от Алис Крийг, която феновете на Стар Трек много добре познават като кралицата на Боргите. Тези дни Orion Pictures пуснаха и първия кадър на Лилис като Гретел. Вижте го:

sophia-lillis-gretel-i1-20190828

Gretel and Hansel” ще разказва историята на Гретел и Хензел, които напускат своя дом в момент на болести и глад. По време на своето пътешествие те срещат добър ловец, който им предлага помощта си, а скоро след това намират утеха в дома на възрастна жена. Тя обаче има мрачна и зловеща цел, която включва двете деца в своята основа.

Gretel and Hansel” е режисиран от Оз Пъркинс по сценарий на Роб Хейъс. В ролите са София Лилис, Сами Лийки, Алис Крийг, Джесика Де Гоу, Чарлс Бабалола и други. Премиерата е насрочена за 31 януари 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments