kevin-feige-20190926

We felt a great disturbance in the Force!

Преди (вече) доста време, когато Lucasfilm се продаде на Disney, е вървял сериозен слух, че продуцентът Кевин Файги е предложил себе си като глава на студиото пред шефа на Disney Боб Айгър, като е изтъкнал какъв огромен фен е на „Star Wars”. Никой не може да е сигурен как щяха да се развият нещата, ако настоящият президент на Marvel (а не кака Катлийн Кенеди) беше поел нещата в свои ръце, но сега все пак на Файги ще му се даде някакъв шанс да се приближи до заветната космическа сага.

Hollywood Reporter пуснаха тази новина като бомба преди няколко часа – един от най-ангажираните хора в шоу-бизнеса, който е продуцент на всички Marvel филми и всички поредици на Marvel, подготвяни за канала Disney+, сега се е заел и с разработването на един Star Wars-филм за Lucasfilm и Disney. Ето какво е споделил пред THR Алън Хорн, един от председателите на Walt Disney Studios:

С приключването на сагата за Скайуокър, идва време за нова ера в историите за „Междузвездни войни”. И тъй като знаем колко отдаден фен е Кевин, решихме, че е логично тези двама изключителни продуценти да работят заедно по един от бъдещите Star Wars-филми.

Говори се, че Файги се е срещнал с Кенеди в края на август, за да й представи идеята. За момента не се коментира „смяната” на Катлийн (но да не забравяме, че договорът й изтича през 2021 година!), ала безспорно намесата на Файги ще се отрази на вселената, която тя „управлява”. Вероятно ни очаква „цял един нов свят”, за който не сме и подозирали, че съществува – най-вече във въображението на Marvel-ския гуру.

Случващото се със сигурност ще помогне за усилването на мощния паричен поток, който се излива в касичките на Disney и същевременно един свръх-мега-успешен продуцент ще задоволи детската си мечта – да бъде част от вселената на „Star Wars”. Още една частичка информация в пъзела – Файги е обявил, че на един голям актьор ще му бъде предложена специална роля, когато той се захване с бъдещия филм. Кой, какво, защо и как – очакваме да разберем скоро още подробности за новия „брачен съюз” между Lucasfilm и Marvel!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. Много добра новина, неотдавна бях казал, колко ще е яко Фейги да смени Кенеди, без да подозирам, че той се е самопредложил навремeто, и че на нея договора скоро свършва.

 2. Ще е интересно. Ако филмът удари милярд и феновете го приемат добре, въобще няма да се учудя ако Файги остави Марвел в ръцете на Луис Д’Еспозито или някое друго протеже и се съсредоточи над SW. Как успява да жонглира с толкова много заглавия си остава мистерия за мен….

  1. Какво толко жонглира ? MCU филмите са копи-пейст. Никаква креативност, никаква оригиналност. Единствения успех на тоя е, че проми мозъците на толкова народ (предимно американци) с ПР номера и ги накара да мислят, че марвелската вселена е някакъв шедьовър.

  2. „Никаква креативност, никаква оригиналност“ 😀 😀 😀 Hear! Hear!

 3. Филмите на SW винаги удрят милиард! Даже TLJ удари милиард! И това е заради огромната фенска база, а не защото някой „по-специален“ ще прави SW филми! Не мисля, че Файги-то ще се окаже благотворен за SW. Най-малкото, защото е егоцентрик. И ако трябва да се търси заслуга за представянето на филмите на Марвел, то най-голямата трябва да е за Стан Лий.

  1. Смени хапчетата, че става страшно вече…

  2. А ти си изплакни устата, че от лизане на марвелски гъзове много вони!

 4. Ето го бе пак коментира Драго простака.Аз кво ти казах на тебе бе…!?

  1. Каза, че обичаш да гледаш и да се пипаш, докато майка ти се къпе?!

 5. Аз съм един от отявлените фенове на Звездните войни. Не разбрах само, как плагиатстването на Нова надежда в Епизод7- 2/5 се смята за шедьовър, приличният епизод 8- 4/5 е ПУЛЕН БОКЛУК?
  Ами Соло-4/5 също е леш. Добре че поне Рог уан-5/5 е пощаден. Имам чувството, че каквото и да излезе ново и различно ще бъде омаскарено и унищожено.