Нямаме обяснение как се оказахме цели девет месеца без новини за Уес Андерсън в контекста „развитие на неговите проекти”, но очакваме съвсем сторо тази неудовлетворителна тенденция да се промени. Fox Searchlight, които са се сдобили с правата за разпространение на неговия най-нов бъдещ филм – „The French Dispatch”, са пуснали съобщение към медиите с потвърждение на заглавието и с уточнение по повод сюжета:

Любовно писмо към журналистите, които са били на предна линия в един американски вестник в измислен френски гряд, някога през ХХ век.

Колкото и отвлечено, та дори и многозначително да звучи това „предна линия”, в момента не можем да бъдем сигурни дали става дума за чисто журналистически стремеж към отвоюване на истината, или за история, ситуирана във време на реални военни действия (все пак и двете световни войни са се случили именно в злощастния ХХ век…).

В същото време стана ясен и целия актьорски екип на „The French Dispatch” – и това са: Бенисио Дел Торо, Франсис МакДорманд, Джефри Райт, Ейдриън Броуди, Тимоти Шаламе, Леа Сейду, Тилда Суинтън (за нея вече споменахме!), Матийо Амалрик, Лина Кудри, Стивън Парк, Оуен Уилсън и Бил Мъри. При изреждането на тези актьори няма какво да коментираме, освен да се подсмихваме доволно „под мустак” – с всяко добавено име картинката става все по-пъстра и очаквано привлекателна.

Това е петият пореден филм на Андерсън, който ще бъде разпространяван от Fox Searchlight (вече „под крилото” на Disney) – след „The Darjeeling Limited”, „Фантастичният господин Фокс”, „Гранд хотел Будапеща” и „Островът на кучетата”. Снимките са приключили още през месец март и за момента премиерата му се спряга за „някога” през 2020. Първата среща със зрителите на предишните два филма на Андерсън бешуе в програмата на Берлинале – няма да се учудим, ако и „The French Dispatch” продължи тази своеобразна традиция.

Ще очакваме новини с огромно нетърпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *