Stranger Things“ се оказа по-малко зловещото разочарование на годината (първото място си остава за тоя junk). Oчевидно вълненията ни, било то положителни или негативни, от телевизионните хитове през тази година не стихват и за секунда. Ясно е, че е невъзможно да се обърне внимание на всичко, поне що се отнася до видео подкаста ни Inglourious Kunts, но поне можем да спазим поредната традиция: продължителна дискусия върху чудесно стартиралия сериал на Netflix, този път с фокус върху не тъй чудесния трети сезон (припомняме ви разговорите ни за първия и за втория, където бяхме далеч по-позитивно настроени).

Точно така, за огромно наше съжаление новите серии не ни допаднаха колкото ни се искаше, а предварително набралият сила hype бързо отшумя, след челен сблъсък в стена от хладно безразличие. При все ефирната хранилка, съумяваме да сме що-годе обективни и да изтъкнем не само очеизбождащите недостатъци, но и да похвалим нещата, с които братята Maт и Poc Дъфър и екипът им cа се справили. Докато води словоборството, Мартин „Циничния Елф“ Ангелов сякаш е повече на страната на заместничката Христиана Хинова, а опонентите им Димитър Дринов и Благой Иванов не спират да се надпреварват в рязането на хляб и в интензивното солене. Правят се задължителни паралели, изтъкват се анахронизми и се рекламират книги, посветени на Владимир Путин, но не се тревожете – след края на предаването ще си легнете с мисълта, че дори и да сте си загубили времето с нас, поне сте си го загубили, докато зяпате хора, които никога не биха завели 1500 човека на връх Мусала. Пак е нещо.

Хайде да обединим гени и флуиди в лигавото proxy на зловещия Mind Flayer:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

 1. Брилянтен епизод. Всички са на високо ниво, но г-н Дринов днес е просто във вихъра си. Страхотно е , че отново поканихте страхотната мацка(изглежда както винаги много мила), винаги е интересно да чуеш и женската част от публиката. Адмирации.

 2. Не знам дали тоя подкаст ще съществува, когато излезе четвърти сезон, но отсега ентусиазмът ми е на нула 🙁

 3. Изгледах го не особено бързо. Сякаш нямаше цел, нямаше фокус през сезонът. Прекалено много препратки към неща, свързани по някакъв начин с действието, но и с неща на чисто произволен принцип. Да, да, носталгията, да, атмосфера и т.н., но в един момент се чувстваш все едно някой ти разказва виц, в който е вмъкнал огромно количество паразитни заврантулки с идеалната цел – да го украси. Но от един момент нататък цялата тая простотия натежава, идва в повече и започва да те отекчава. Добрите моменти се загубват в цялото и в крайна сметка оставаш безразличен.

  Добре направена, но лошо разказана история. Версия 654132.

 4. В моето детство, молове и лоши руснаци нямаше, тъй че меланхолията отпада хахах… доста разочаровщ сезон, както и вие отбелязахте. Някой подхвърли за нови сериали, трябва да отбележа един уникален персонаж – Джаки Рор изигран от Кевин Бейкън, в City on a Hill, отдавна не съм се наслаждавал така!

 5. огнян павлов да се оглежда, когато ходи по улицата! от днес животът му е в опасност.

  1. И аз мисля, че трябваше да спрат на 1 сезон, но ако не бяха 2 и 3 нямаше да получим великолепните създания The Mind Flayer и проксито му в новия сезон. Отделно имаше добро развитие за някои от героите. Дано спрат навреме с 4 сезон, че ще разтегнат дъвката прекалено много. Хубав кънт сте спретнали иначе – Дринов кефи как е анти-всичко свързано с новия сезон 😀

   СПОЙЛЕР:
   Смъртта на Хопър беше толкова малоумна и излишна, че не е истина. Не стига, че беше идентична с тази на Самознай от предния сезон, ами и накрая в пост-кредит сцената намекнаха, че ще го върнат, което беше обиден copout и ме остави с много горчив вкус overall. Цитатът от трейлъра на Rise of Skywalker важи с пълна сила: „No one’s ever really gone“ – баси! 🙁

 6. Трябваше да направите епизод за ,,Чернобил“ вместо да се занимавате с тази боза .

 7. Направо сте полудели по този сериал. Не съм виждал такава агресия /интелектуална/ от времето на Властелина на пръстените. Ще взема да я гледам тази НЕВЕРОЯТНА ПРОДУКЦИЯ.
  То за чернобил имаше бая простотий, но тук може би ще са повече.

 8. Сезон три зави в грешна посока. С грешно подредени фигури и превърнат в една кухина на първоизточника си.

 9. Много зле е сезона. Този пародийно – комедиен тон никак не ми се връзва с предните два. Беземни неща имаше, четвърти сезон май няма и да гледам…

 10. Гледах първия сезон и ми хареса. Намигване към онези години. Добро е. Малко Подпалвачката, Извънземното и др. Но като гледам как отричате следващото, направо се чудя.