Прекрасно изглеждащият проект „Scary Stories to Tell in the Dark“ от днес е в киносалоните. Разбира се, говорим за киносалоните в по-цивилизованата част от света, тъй като у нас, поне засега, няма изгледи да видим филма. Това не ни пречи обаче да се вълнуваме и да го очакваме с нетърпение – независимо дали ще го изловим на малък или на голям екран (предпочитаме второто, но никой не ни пита). Надяваме се, че екранизацията по книгата „Страшни приказки за мрачни вечери“, написана от Алвин Шварц и нарисувана от Стивън Гемъл, ще е достатъчно успешна, за да се появят продължения, тъй като има сериозно количество материал за адаптиране. Най-важното обаче е самият хорър да е добър като съдържание и съдейки по отзивите, създателите му явно са се справили съвсем прилично.

В рамките на маркетинговата кампания онзи ден се появи любопитен музикален тийзър, който предлага нови кадри, но който също така ни информира, че към саундтрака ще се включи меланхоличната ни любимка Лана Дел Рей с парчето „Season of the Witch“:

По-меломански настроените от вас вероятно веднага са разпознали, че става дума за кавър, при това чудесно звучащ такъв, на едноименната песен на Donovan oт 1966 г. Ето го и целият нов вариант, с който поздравяваме всички читатели на сайта ни, които разбират от музика:

Да се върнем на книгите – като част от рекламата към „Scary Stories to Tell in the Dark“ на 13 август из книжарниците в САЩ ще се появи заглавието „Scary Stories to Tell in the Dark: The Haunted Notebook of Sarah Bellows“:

scary-stories-to-tell-cover-20190809

Както е видно, дизайнът на изданието напомня на това, което героите намират във филма, а съдържанието е изпълнено както със страшни истории и рисунки, така и с материали, които са директно свързани с продукцията (снимки, скици, концептуален дизайн и пр.). Ако обаче дотук новините са свързани повече с периферията, ето ви и един сравнително пресен трейлър, който допълнително ще ви хвърли в сърцето на ужаса:

Повече за реализирането на „Scary Stories to Tell in the Dark“ научаваме от наскоро сдобилия се със собствена звезда на славата продуцент Гийермо дел Торо:

Завършваме с един приятно зловещ постер:

scary-stories-to-tell-cover-1-20190809

…и с едно наше телевизионно гостуванe, в което подробно разказваме за книгата на Шварц:

Режисьор на „Scary Stories to Tell in the Dark” е Андре Овредал („Trollhunter”), а сценарият е дело на Дан и Кевин Хейгеман („Lego: Филмът“) по идея на дел Торо, Патрик Мелтън и Маркъс Дънстан. Mузиката е на Марко Белтрами („Писък“), а в ролите са Зоуи Колети, Остин Ейбрамс, Гейбриъл Ръш, Хавиер Ботет, Майкъл Гарза, Остин Зейджър, Джил Белоуз, Лорейн Тусан, Натали Гензърн, Катлийн Полард, Аш Сантос и Дийн Норис.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *