Странно е как настроения и визуални асоциации могат да се прехвърлят от една телевизионна реалност в друга. И макар да сме сигурни, че събудените асоциации с „Fargo” са по-скоро лични впечатления, отколкото търсена прилика, не можем да се отърсим от мисълта, че новата поредица на USA NetworkBriarpatch” поразително ни напомня като атмосфера на третия сезон с истории, създадени от Ноа Хоули.

Онова, което става ясно още при първи поглед към трейлъра на сериала, в който ще се разследва тайнствено убийство, е че авторите му са почитатели на мрачния комедиен тон и че са рискували да поверят на Розарио Доусън главната роля. Което означава, че тя ще води действието – и колкото и да сме ок с появите й в различни проекти, не сме никак сигурни, че има силите да „извлачи” цял сезон на нова поредица. Но пък може и да грешим – по-добре вижте сами!

Доста екцентрични персонажи препречват пътя на нахаканата героиня на Доусън, която е решена да открие причината и най-вече – виновника за убийството на сестра й. Градът, в който се развива действието, е малък и се намира в Тексас – това е достатъчна гаранция за наличие на силно вътрешно само-управление, което не допуска неудобни въпроси и още повече – неудобно-умни полицайки да се мотаят наоколо, за да задават още по-неудобни въпроси.

Алегра Дил пристига от Вашингтон в родния си град, за да разнищи мистериозната смърт на любимата си сестра, станала също ченге, но у дома в Тексас. Упорита, директна и противопоставяйки се на местния полицейски капитан, Алегра започва да разпитва старите си познати от детството – като един адвокат по недвижими имоти и един могул-богаташ, които няма как да не знаят подробности, свързани с убийството. За да станат още по-заплетени нещата, след всяко малко разкритие, до което достига Алегра, изникват нови и все по-интересни въпроси – като например защо екзотични животни, които би трябвало да се отглуждат в зоопарк, са пуснати на свобода навсякъде из града?!…

Създател на „Briarpatch” е Анди Грийнвалд, сценарист и автор на подкаст, а продуцент на сериала е създателят на Mr. Robot” Сам Исмаил, който отговаря и за „Homecoming” на Amazon. В актьорския екип, освен Доусън, са ангажирани Джей Фъргюсън, Еди Гатиги, Ким Дикенс, Брайън Герати и др. Режисьор на пилотния епизод е Ана Лили Амирпур, позната с работата си по „The Bad Batch” и „A Girl Walks Home Alone at Night”.

Briarpatch” ще дебютира на престижния филмов фестивал в Торонто, а очакванията за появата й в мрежата на USA Network е през 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *