Нужно е малко повече от десетилетие, за да „изветреят” някои факти в общественото съзнание – като например това, че невероятния бестселър на Джеймс Фрей „A Million Little Pieces” е бил сред препоръчителните книги в литературния клуб на Опра Уинфри, но в един момент самият автор се появил в предаването й, за да се извини, че „мемоарите” му не са точно това, за което ги представя, и голяма част от детайлите са съчинени. Именно тогава е прекратена и работа по екранизацията на книгата, започнала от екипа на режисьора Марк Романек („Never Let Me Go”, „One Hour Photo”).

Връщаме се отново в днешния ден, за да представим трейлър на (почти) готовия филм „A Million Little Pieces”, режисиран от Сам Тейлър-Джонсън, която споделя сценарните отговорности със съпруга си Арън Тейлър-Джонсън и именно на него е поверена главната роля във филма. Признаваме си – някои от визуалните решения са впечатляващи, но в контекста на идеята „да се продава на всяка цена, независимо от достоверността на съдържанието” ще се опитаме да за пазим здравословен скептицизъм по адрес на филма.

23-годишният Джеймс е пристрастен към алкохола и наркотиците и пред него има само две опции – лечение или смърт. След като се събужда в самолет с разбито и окървавено лице и никакъв спомен за събитията от последните няколко седмици, той все пак влиза в клиника за терапия, където открива нещо много повече от програма за детоксикация. Джеймс се опитва да възстанови отровеното си тяло и да излекува болната си душа, като успява да общува с другите сломени човешки същества около себе си, които също жадуват и се борят за по-добър живот…

Малко ни е в повече дозата мелодраматичност, инжектирана в този официален синопсис, но това, което видяхме като изпълнение в трейлъра, ни зарежда със сигурност поне в едно отношение – филмът „A Million Little Pieces” ще може да бъде определян като style over substance. Режисьорката отново доста се е постарала да създаде удобна среда, в който да блесне нейния любим, но за да разберем дали това наистина ще се случи, трябва да се види филма.

Вдъхновяващ – както винаги – е любимият ни Били Боб Торнтън, доволни сме и от бързите погледи към Джовани Рибизи, Джулиет Луис, че дори и на Чарли Хънам, когото отдавна не сме виждали в добра и стойностна роля. Останалите роли са разпределени между Одеса Йънг, Даш Михок, Чарлз Парнел, Райън Хърст, Дейвид Дасмалчиян и Том Амандес.

a-million-little-pieces-poster

Премиерата на драматичната екзистенциална криза по изфабрикуваните мемоари на Джеймс Фрей, режисирана от Сам Тейлър-Джонсън, се очаква да бъде на 6 декември 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments