Юън МакГрегър в “Дон Кихот” на Гилиъм

Първо искаме да кажем как и ние искаме като „Empire”, съвсем случайно на някое парти да попаднем на Тери Гилиъм, който ексклузивно да ни подшушне интересна новинка, от рода на тази, че Юън МакГрегър ще участва във втория му опит да докара на бял свят супер проблемния проект „The Man Who Killed Don Quixote”.

Явно МакГрегър ще влезе в ролята, която трябваше да бъде изпълнена от Джони Деп във версията от 2000 година, която пропадна поради поредица от проблеми, които съпътстват Гилиъм във всеки един от проектите му. Предполагаме, че всички знаете какво се случи с този вариант на филма, ако ли пък не, препоръчваме ви да гледате прекрасния документален филм по случая „Изгубени в Ла Манча”.

Въпреки че доста се радваме от избора на Юън МакГрегър, все пак се надявахме Джони Деп да може да участва, но очевидно с предстоящия четвърти филм от поредицата за „Пиратите”, графикът му просто не го позволява.

Засега информацията за сюжета на филма е, че той се запазва същият. Рекламен агент от XXI век (МакГрегър) пътува назад във времето и попада в Испания от XVII в., където се запознава с Дон Кихот и се забърква в неговите приключения. В ролята на Кихот ще влезе големият Робърт Дювал, който преди време замени Жан Рошфор.

Ето какво има да каже Гилиъм за двамата си нови актьори:

„Робърт Дювал без съмнение е един от най-добрите, а освен това може и да язди. А Юън е станал по-добър с годините. Той беше прекрасен в „The Ghost”. В него има толкова много страни, които не ни е показвал наскоро и е време да го направи. Има страхотно чувство за хумор и е страхотен актьор. Той е прекрасен младеж и може да бъде много чаровен – като пусне усмивка и всички се разтапят. Като ядрена бомба е!”

Гилиъм споделя още, че бюджетът на филма ще бъде около 20 милиона, което е доста по-малко от 35-те, които бяха предвидени за неосъществената версия от 2000 г. Ние смятаме, че така е по-добре, защото целият екип ще бъде принуден да подходи по-творчески към проекта.

За финал искаме да кажем нещо извън темата. Всъщност, по-скоро да попитаме. Какво, по дяволите, се случва с екранизацията на „Добри поличби”? Знаем, че при Тери Гилиъм нещата са доста трудни, но все пак ни е обещал. Ако трябва, ще му събираме пари, но искаме този филм да стане реалност. Сигурни сме, че ще се намерят фенове, които с удоволствие ще заделят някои лев, долар, евро или с каквато там валута разполагат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Юън МакГрегър понякога е голям кретен, така че ми се струва добър избор.

  2. И аз с нетърпение очаквам "Добри Поличби".

    Все пак книгата е писана от Нийл Геймън и Тери Пратчет (т.е. най-великите във философското приказно фентъзи), а пък Гилиъм си е Гилиъм, бащата на Монти Пайтън.

    Азирафел рулз 🙂