Изглежда, че бюджетните пречки, за които ви споменахме последния път, са били преодолени и подготвяният от Дейвид Финчър и Кевин Спейси римейк на един от най-любимите ни политически сериали на всички времена, „House of Cards”, продължава по график. Доказателство, че поне засега нещата вървят по план е първата официална снимка, представена от EW, на която виждаме Кевин Спейси като безскрупулния главен герой на сериала и Робин Райт като амбициозната му съпруга.

House of Cards - Кевин Спейси  и Робин Райт

Трудно е (а и тъпо) да правим изводи за цялата роля и как точно ще изглежда Кевин Спейси в нея само по една снимка, така че ще почакаме трейлър, преди да коментираме по-подробно. Все пак трябва да споменем, че в сравнение с феноменалния (и доста плашещ) Иън Ричардсън, който в оригиналния сериал изпълняваше ролята на премиер-министъра Франсис Ъркхарт, Спейси изглежда прекалено… приветливо. Но такива са днешните политици – напудрени и зализани позьори с фалшиви усмивки.

Ето какво казва Спейси за сериала:

„Оригиналът беше за лукав политик убиец, който си проправя път към поста на премиер. Този е за лукав политик убиец, който си проправя път към Белия дом. Но не е „Западното крило”, дето го гледаше баща ви.”

Звучи ни добре и нямаме търпение да видим какво се е получило. Премиерата на сериала се очаква през следващата година по „Netflix”. Дейвид Финчър ще режисира пилотния епизод, а в ролите са Кевин Спейси, Робин Райт, Кристин Конъли, Кейт Мара и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *