След като преди около година разбрахме, че носителката на две награди „Оскар“ и повелителка на нашите сърца Кейт Бланшет ще влезе в ролята на Филис Шлафли в сериал на FX, днес виждаме и първите кадри. За Бланшет това ще бъде първа телевизионна роля в епохата на „престижната телевизия”, но това на този етап вече никак не е изненадващо – практически всички филмови звезди започнаха да се възползват от огромните пари и артистичната свобода, която телевизиите предлагат за разказване на провокативни и заплетени истории.

Сериалът, в който ще имаме честта да гледаме великата Бланшет, се нарича „Mrs. America” и ще ни позволи да я гледаме в една изключително сочна роля. Филис Шлафли е била консерваторка, която е на върха на кампанията срещу подема на феминизма в Щатите през 70-те години. Докато феминисткото движение се бори за въвеждането на Резолюцията за равни права, Шлафли в ролята си на консервативна християнка застава на чело на опозицията на тази борба. На нейното движение се отдава и заслуга за създаването на Моралното Мнозинство – консервативна политическа организация, която дълбоко въздейства на политическите събития в Щатите през 80-те години. Сериалът ще предаде събитията от гледната точка на Шлафли, което смятаме за доста интригуващо, най-вече заради това, че най-често виждаме всякакви политически борби, предадени от типичната за Холивуд либерална гледна точка.

Бланшет обаче няма да бъде сама – към нея в „Mrs. America” се присъединяват куп други добри актриси. Роуз Бърн ще влезе в ролята на Глория Стайнем – един от най-силните и популярни гласове на феминисткото движение в този период. Марго Мартиндейл ще играе Бела Абзуг, Трейси Улман ще влезе в ролята на Бети Фрийдан, Узо Адуба ще бъде Шърли Крисхолм, а Елизабет Банкс – Джил Ръкелсхаус. Последното, но съвсем не най-маловажно попълнение е Сара Полсън, чиято героиня се казва Алис, която не е исторически персонаж, а изглежда ще бъде „погледът на публиката” към събитията. Към дамите се присъединяват Джон Слатъри като съпруга на Филис Шлафли – Фред, а Джеймс Марсден ще играе републиканския конгресмен Филип Крейн.

По-надолу прилагаме първите кадри на главните участници и с радост споделяме, че освен интересната тематика, визуално всичко ни изглежда страхотно. 70-те години като цяло са много добро време за екранизация днес, защото модата и цялостната атмосфера седят много добре на екран. Всички героини изглеждат прекрасно и доста си приличат с историческите личности, особено Бланшет и Бърн. Можете да разгледате снимките по-надолу.

елизабет банкс EBU-i70WsAA-Os122 EBU-i70WsAA-Os1 EBU8GfyWwAAPwF6 EBU6Cy8X4AE2SLc EBU6b-xWsAIpO1k EBU6aKRXkAAjeDy

Кейт Бланшет ще бъде изпълнителен продуцент на „Mrs. America”, заедно с шоурънърката Дави Уолър. Първите два епизода от общо девет са режисирани от Анна Боден и Райън Флек, които заедно режисираха „Капитан Марвел”.

Лимитираният сериал се очаква да се излъчи по FX през 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *