Капитан Марвел“ е последната спирка в кино-вселената на Марвел и 21-ви филм за студиото, преди да стигнем до кулминацията на Третата фаза от тяхната всеразвиваща се вселена, а именно „Отмъстителите: Краят“. Ако все още сте на антидепресанти след трагичния финал на „Война без край“, а „Ант-Мен и Осата“ не е бил достатъчен пълнеж, който да задоволи Марвел-зависимостта ви, то настоящият нов филм на студиото носи стабилна доза комиксов адреналин, който би заситил дори най-скептичните фенове и би повдигнал ентусиазма ви за финала, който ни очаква след по-малко от два месеца.

Вместо да разказвам и обсъждам сюжета на филма, предпочитам да наблегна над неговите позитиви и негативи, стигайки до финалното заключение дали той е добър епизод от вселената на Марвел и дали Каръл Денвърс/Капитан Марвел заслужава своето място до останалите Отмъстители.

Концептуален арт за филма
Концептуален арт за филма

Както много други герои, Каръл Денвърс/Капитан Марвел е създадена през 1968 година и с времето героят натрупва огромна фенбаза. Когато бе обявено, че Бри Ларсън ще изпълнява ролята, интернет сякаш се раздели на два лагера – едната половина бе във възторг, докато другата мина в пълна опозиция и кастинг решението беше (и все още е) повод за големи дебати между феновете. Моето мнение е, че нещата са на кантар – от една страна Ларсън наистина се е постарала с физическата подготовка и има визията, която героя изисква, но от друга страна огромна част от изпълнението ѝ е дървено и неубедително. На множество моменти имах чувството, че тя рецитира репликите си, а не влиза в обувките на героя и в рамките на два часа не бях напълно убеден в намеренията и мотивацията ѝ. Веднага давам пример с Капитан Америка – без значение дали сте фенове на „Капитан Америка: Първият отмъстител“, филмът определено показа Стийв Роджърс като човек с проблеми и недостатъци, което го превърна в триизмерен герой, а с времето той стана символ на всичко добро и се превърна в моралния компас на Отмъстителите. За съжаление, Каръл Денвърс не следва тези стъпки и ако наистина Марвел имат намерение тя да е лицето на киновселената занапред, то ще трябва от студиото да се постараят доста, за да ни убедят в това. Не може да се отрече, че силите на Денвърс са представени бомбастично на голям екран и да гледаш как тя разрушава всичко наред с лекота е наслада за окото и гъдел за фенщината. Костюмът ѝ, както и тези на останалите персонажи, за пореден път са достоверни към комиксите и напомнят, че Марвел се справят безупречно в този департамент.

captain-marvel-review-img02-20190308

Капитан Марвел“ свързва много точки и лица от киновселената до момента. Кратките появи на Ронан Обвинителя (Лий Пейс) и Корат (Джимон Хонсолу) може да не оставят трайна следа в съзнанието ви след края на филма, но са добро попадение, с което филмът се свързва с „Пазителите на галактиката“. Твърде жалко е, че виждаме не само тях за кратко, но и екипа от командоси, с които Денвърс работи. Мисиите, на които те отиват биха били повод за цял отделен филм, но вместо това идеята е представена набързо и е недоразвита. Спорна е и ролята на Джъд Лоу, който макар да се представя добре в ролята на Йон-Рог, е лишен от повече екранно време и развитие.

Това, което моментално прави най-силно впечатление, е, че за разлика от предишните origin филми на Марвел, тук историята на Каръл е поднесена накъсано чрез спомени и непрестанно пътуване в миналото, което е глътка свеж въздух от вече видяното до момента, както и кара зрителя да свързва парченцата пъзел от историята на героинята заедно с нея. Отделно това е първият филм на студиото, в който действието се развива в средата на 90-те години, което пък от своя страна е предпоставка за по-различна околна среда, добри носталгични референции и шеги, но най-вече позволява да видим завръщането на добре познати герои като Ник Фюри (Самюел Л. Джаксън) и агент Коулсън (Кларк Грег) в много различна светлина. Може да се каже, че настоящият филм е донякъде доста интересна и на моменти забавна origin история и за самия Фюри, преди той да стане директор на ЩИТ. Аналогично и с Фил Коулсън, който прави първото си екранно завръщане от „Отмъстителите“ (2012) насам. Редно е да отбележим, че Сам Джаксън е все така добър в ролята си. Диалозите между него и Каръл са страхотни и помежду им наистина има т.нар. buddy cop химия. Специалните ефекти за подмладяване по Фюри и агент Коулсън са нов стандарт във VFX индустрията и заслужено биха получили номинация за „Оскар“ догодина. Наистина феноменална работа и много по-добра от предишни заглавия на студиото, където все още имаше какво да се иска.

captain-marvel-review-img03-20190308

Говорейки за ефекти е редно да отбележим, че Скръл-овете изглеждат великолепно! На лице виждаме предимно маски и практически ефекти, вместо евтин CGI. Бен Менделсон (в ролята на Талос) краде всяка сцена, в която участва, и затвърждава за пореден път опитите на Марвел да ни представят все по-добри и запомнящи се злодеи. Имайки предвид, че Скръл могат да приемат чужда форма, във филма има няколко сцени, където този ефект е използван страхотно и е добър коз, от който студиото със сигурност ще се възползват в бъдещи филми. Макар настоящият филм да е базиран на „Крий-Скръл войната“ на Рой Томас от 1971 година, друг много известен кросовър на Марвел е Secret Invasion (Тайното Нашествие), където Скръл-овете нападат Земята, дегизирани като Отмъстителите с цел да всеят раздор между героите и да дестабилизират политическата обстановка в страната, докато тя не попадне в техни ръце. На въпроса дали ще видим някой ден този сценарий реализиран на голям екран, Кевин Файги и компания казват, че всичко е възможно и тепърва предстои да разберем. Лично аз не бих се учудил това да е сюжетът за следващия ансамблов филм.

Панел от комикса Secret Invasion
Панел от комикса Secret Invasion

Друго перо, което държа да отбележа, е свързано с визията на филма. На моменти има страхотни кадри, особено в космическите битки, изпълнени с ярки цветове. Но от друга страна, кацнем ли на Земята филмът придобива съвсем различна цветова гама и на много моменти визуално седи като филм от 2009 година. Няма консистентност на палитрата от тонове и сякаш през цялото време създателите са се мъчели да намерят своята идентичност. Проблем, който нито Джеймс Гън („Пазителите на галактиката“), нито братята Русо („Война без край“), нито Тайка Уайтити („Тор: Рагнарок“) са имали с техните филми. Настоящият филм се мъчи да бъде origin история, съчетана с buddy cop комедия, но и да е примесен с фентъзи елементи. Не всичко работи на 100% и се надявам с бъдещи продължения Каръл Денвърс да получи по-солидна база, която да я утвърди като наистина добър герой, зад който всички да застанем. На този етап филмът е добър, но по-скоро принадлежи на Първата или Втората фаза от MCU, отколкото да застане рамо до рамо с някой от последните епизоди на поредицата.

captain-marvel-review-img05-20190308

Макар да не достига нивото на конкурентния „Жената чудо“, „Капитан Марвел“ е пореден хит за студиото и въпреки минусите си успява да забавлява и да ни поднесе нов герой, от който имаме нужда да видим повече, за да се инвестираме допълнително и за който да викаме. Палци горе за Марвел, че се опитват да нарушат собствените си правила и да предложат нещо различно на зрителите, вместо да сервират едно и също до припадък. Формулата им за правене на филми е все така осезаема, но е разредена достатъчно, че да не прави лошо впечатление, както с предни епизоди. На моменти изпитвах огромно удоволствие от случващото се на екрана, но имаше доста сцени, които бяха недоразвити, стояха като кръпка или бяха сложени насилствено. Дано „Отмъстителите: Краят“ ни поднесе още интересни моменти с Каръл Денвърс и тя да заеме достойно мястото си до Капитан Америка, Железния човек и останалия екип от супергерои, а Танос да му мисли…

Оценка: 8/10

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

83 Comments

 1. „На този етап филмът е добър, но по-скоро принадлежи на Първата или Втората фаза от MCU, отколкото да застане рамо до рамо с някой от последните епизоди на поредицата.“

  И получава 8/10? :}

  1. Да, в първите две фази има много добри филми, които се въртят точно около 7-8/10, докато в Третата фаза повечето вървят към 9-10. Или поне това е моето мнение. Мислех да му дам 7 или 7.5, но реших да съм щедър. На второ гледане може и да занижа оценката :]

  2. X-Force, не може, а ще занижиш оценката си след второто гледане.

  3. Тъкмо се връщам от второ гледане. Оценката ми е все още между 7 и 8. Може би 7.5 е най-добрата цифра. Някои неща ми харесаха повече на второ гледане, докато други негативи изпъкнаха също повече от първия път. Ако не се бяха разлигавили с третия акт щеше да има по-висока оценка, но засега толкова.

  4. ?Elfe ама верно ли?! Забранява ти се да коментираш филми до второ нареждане пич! ?Филма е много зле чесно.

 2. Някои фенове казаха, че е най-слабия на Марвел. Но аз утре ще го гледам 🙂

 3. Да мре тая смрад в главната роля. Жалко, че точно на тоя боклук са поверили този готин персонаж.

  1. Ба. Че какво прави този персонаж готин?

 4. Филмът е твърде далеч от помиите Тор 2 и Черната сволач! Не е шедьовър, но определено забавлява! Бри-то не е чак толкова зле, колкото се опитват да ни втълпяват.

 5. Само фен на Марвел може да даде оценка 8 от 10 на този филм. Обикновеният зрител, който няма някаква фен нагласа, или фенска обремененост, ще му даде не повече от 4 по десетобалната, само заради ефектите. Вижте каква е оценката на зрителите в „Доматите“, а сайтът бил изтрил само 50000 мнения. Е, това вече е по марвелски или по-скоро по тертип на Дисни. Алита е в пъти по-добър филм.

  1. @Драго – даже и това не е вярно. Аз съм фен на Марвел и много харесвам MCU, но този филм беше най-слабият в цялата вселена. Жалко, че точно тоя провал ни сервираха между двата филма за „Отмъстителите“.

  2. Обикновеният зрител ще му даде 10, в Ротен са организирана трол група, която даде оценките си без да гледа филма. Девствени сексисти без работа, ти звучиш същия. Доста нелеп опит да представиш лъжи за обективно мнение.

  1. Омг само за мен ли жената чудо не беше нищо особено (да актрисата е готина и красива) но от целия филм само последните 30 40 мин да е било интересно

  2. @Iron Fist Очевидно не си само ти, като се има предвид горния ми коментар 😀 Жената чудо беше изключително зле направен филм, който се провали да предаде стойност, дори на собствената си пропаганда. Ако поставим лигавия и самонадеян персонаж на Дисни принцеса с божествена сила, който не е имал един проблем през живота си, до Сара Конър или Беатрис Кидо, ще видим, колко жалко изглежда псевдо-феминистичната олигофрения, която е тоя филм. Да не говорим за пародията Арес и дебилния му мустак и ужасите на войната, дето така и не ги видяхме, но пък видяхме ненужен персонаж с фес, на който единствената му функция беше по някое време да се разплаче. За мен е 3/10 и ако според автора на ревюто Капитан Марвъл е една идея под Жената Чудо… няма смисъл да си давам жълтиците :/

 6. Много бозава работа е филма, по-зле е от Черната пантера, нека не се лъжем.
  Най-кратките и точни думи, с които да опиша видяното – Нищофилм.
  Нищо интересно не се случи. Сиренето бри стоеше ужааасно, а кринджът когато говори и се напъва да звучи саркастично е реален. Похвали за Сам Джаксън и донакъде за Бен Менделсон.
  Всъщност, имаше ли нещо запомнящо във филма, като история, развитие, сблъсъци, битки, залози ?!

  И пак ще завършва, Черната пантера е по-добър филм от Капитан Марвел и това ви е достатъчно да си направите правилните изводи.

  Ревюто го прочетох отгоре-отгоре, но видях почти само критика, а отдоли оценка 8/10 ?! Братле, трол малко?!

  За боксофиса , за жалост, ще бъде със смазващо успешен дебютен уикенд. Оттам нататък ще видим, поне в Америка няма да дори близо до Пантерата като приходи, може би дори и под Жената чудо. Въпреки, силните ревюта на критиката в Доматите, не съм видял някой от големите ютюбъри да са го харесали, пък като че ли в последно време те са не по-малко важни.

  Изобщо, ако в следващия Avengers изпукат Тони Старк и Капитан Америка, техните заместници ще са…. черната пантера и капитан марвел – тъжно.

  1. Видял си това, което ти изнася от критиката. Очевидно живееш в собствен свят, където Пантерата е лош филм хахахаха. Говориш за ютубъри само когато ти е удобно, ВСИЧКИ обожават Black Panther и ВСИЧКИ определят Ларсън за най-доброто във филма и я определят за поредната и невероятна роля. Доживяхме носителка на Оскар и на още над 50 награди да бъде критикувана от тролове-девственици.

   А фактът, че ти е тъжно, че няма да гледаш хетеро бели мъже в бъдеще ми оправи деня!

  2. О, засегна ли се нещо ?
   Подозирам, че „Иво“ е жена с тролски наклоности, която развява sjw-знамето в сайта и ей сега ще ни такова-таковата .

  3. Единственият по-тъп от Черната Гняс е Тор 2, Капитан Марвел поне беше забавен! Нормален човек не би хвалел Пантерата!

  4. Пламенчо, типично за „мъже“ като теб, като нямаш аргументи, почваш с тъпите шеги, на които само баща ти се смее от неудобство.

 7. Много се радвам, че досега в коментарите не са използвани думите „Феминистка“, „Мъжемразка и „Пропагнда“, и се надявам, че ще си остане така. Държите се все едно ви пускат естроген и женски хормони в киното. Филмът ставаше, но проблемът му идва от факта че се опитва да свърже много стари точки и да нагласи нови сюжети за бъдещи филми, вместо да е една праволинейна история като Жената Чудо. На места ми се струваше все едно гледам филър Стар Трек епизод. Иначе Бри Ларсън ми се стори фантастична в ролята и нямам търпение да видя повече от нея. Бен Менделсън е абсолютно истеричен, със сигурност най-добрата част от филма.

  1. Използвани са доста по-грозни думи в коментарите от измъчени момченца, но бруталният комерсиален успех на филма, както и страхотният Cinema Score ги наказва достатъчно, там не могат да манипулират вота.

   Колкото до твоята критика, филмите на Марвел са като епизоди на сериал, винаги ще го има това усещане.

 8. Не ми е ясно, защо Бри Ларсън е толкова оплювана. Тя има типична американска физиономия от времената, когато цветните бяха, където им е мястото (може би точно за това я плюят разни бляк тролове) и е точно за такава героиня. Все пак герои като капитан Америка и Марвел са създадени с визия, от която лъха на патриотизъм – но от оня техния стария, не новите извращения… За комикс филм си е напълно нормален – гледаш и забравяш, както всичките досега.

  1. Проблемът е, че някои хора не могат да забравят и си слагат политическо перде пред очите, което автоматично ги кара да плюят по всичко и всеки…. Отделно Марвел станаха толкова големи и всеки техен филм е хит – нормално е да се появи стабилна орда от тролове, които да се молят всячески да видят бокс офис флоп и комерсиален провал от тяхна страна.

  2. Дано скоро ти си идеш на мястото, там където бяха цветнокожите преди 100 години.

 9. Въпреки недостатъците си, филма е доста entertaining. Най-големите му плюсове, според мен са химията и добрата игра на Самюъл Джаксън и Бри Ларсън, както саундтрака и добрия CGI. Съгласен съм за критиката, че филма няма собствен стил. Определено не е от най-добрите в MCU, но не е и от най-лошите! Моята оценка е 7/10!

 10. Иво, ти май си фенче на Марвел, или си трол, или и двете? Но освен това си с жълто около устата. Ха-ха-ха! Единственото хубаво на този филм е краят. И като казвам краят имам предвид сцената след него. Та въобще нe си заслужава да се гледа на кино и аз съжалявам, че го гледах. Този филм е представяне на герой, който ще участва в „Отмъстителите“, но представянето на героя е ужасно. Копие на Марвел филм, но много слабо копие.

  ПП Тези зелените на картината по-горе знаеш ли откъде са копирани? От сериала „The Orville“. Няма нови неща в този филм. Всичко е клише или е копирано от някъде. Единствено някои ефекти са добри, но за толкова оценката 4 от 10 му е предостатъчна.

  1. Не знам 5 годишен ли си или колко точно, но не е зле да ползваш Чичо Гугъл преди да говориш глупости. Скръловете са създадени през далечната 1962 година и са оригинални герои, докато този сериал, за който говориш е продукция от 2016-17 година. Аман от разбирачи дето пишат с краката си и говорят наизуст…

  2. X-Force те определи брилянтно и много точно, нямам какво да добавя, освен че е видно, че киното не е твоето… Да не говорим за аргументацията.. Твоят проблем с филма е, че Бри Ларсън те комплексира. Sorry not sorry.

 11. Имаше някои скучни моменти, но въпреки това не е зле. Като цяло ми хареса.Някои сцени бяха леко изкопирани. Оценка 6.5-7. Героя й по-скоро ще работи в комбина с други Отмъстители

 12. Не съм го гледал ама му праснах 1-ца в IMDB и Trakt.tv.
  Просто не съм поддръжник на феминизма, даже бих казал, че съм му зърл противник.

  1. Национален герой сте господине! Мръсните лапи на феминизма никога няма да ни барнат с такива хора като вас!

  2. Jerome, на майка ти в путката, Jerome.

  3. Драго, сладурче, ето откъде са оценките на филма, да видим дали сега ще ти стане ясно или пак е сложно за твоя мозъчен капацитет. Девствените тролове от мъжки пол имат много крехко его.

 13. Някой ако може да каже , кой е този тесаракт , който котката повърна , нали всички тесаракти са в Танос ?

  1. Действието на филма се развива през 90те, докато Танос прибра тесеракта в наши дни

 14. Хора …вие сериозно ли?
  За мен е абсолютно непонятно от къде и защо идва тоя хейт. Нито съм фен на комикси, нито съм фен на Марвел, все тая ми е ДС, все тая ми е за Америка и за Оскарите… що е бил някой бял/черен/жълт/лилав, защо е била жена…
  Филма си беше мега окей, беше си типичния комиксов филм.. лично за мен е сто пъти по-свеж и забавен от „Жената чудо“. И актрисата си е супер окей.. лично за мен Гал е по-зле. Абе въобще не мога да схвана, какви очаквания са имат хората, че са и разочаровани и не знам още какви.. нито могат да ме вдъхновят някакви свръх човеци, нито пък могат да ме накарат да харесвам някого повече, защото е бял/черен/мъж/жена.
  Киното е изкуство… окей! разбирам обаче когато отиваш на филми като Батман, Супермен или Капитани… Това е за забавление..как да се асоциирам с летяща жена или човек който се бие с някакви богове или там извънземни..супер несериозно е …
  Бях на филма да се забавлявам… И се забавлявах.. и то много. За мен всичко проработи 8/10.

  1. Филмите на марвел това им е играта да са забавни. Недай си някой да вземе да умре ще бъде много дарк. Така че няма нужда от сравнение с чудото(WW). Там всичко си беше ок, разбира се уговорка, че злодея накрая малко нали… Тоя филм Самката Джаксън и Бен Менделсон го изкараха, не че Бри беше супер гадна, дори ми хареса. Просто не ми хареса мега нахаканото ѝ държание. Все едно всичко и беше ясно. 6.5 и нищо повече.

 15. Hristian – Котката изплюва тесаракта в нашо време , логиката води до там ,че Др Стрейндж казва на Айрон мен че има милярд варянти всички умират
  Имало само един варянт да не умрат

 16. Всеки път се изумявам от умението ви да опакованите с целофан миризливи лайна, като въпросното. 🙂

 17. Признавам ги Дисни, добър рекет ни спретнаха с марвелката ? Синдрома „Larson“ поразтресе доволно и го направи финансово успешен.

  Като цяло забавно филмче без тежест. Надявам се товара да е пренесен към Endgame с калибриран контраст.

 18. 455 милиона само в първия уикенд, 80% в доматите, A в CinemaScore… Пореден ден в (бокс) офиса за Марвел! Като нищо може да стигне 900млн или милярд.

  1. Ако няма 60-70% флоп като при Алита. Милиард сигурно ще удари

  2. Имайки предвид, че Endgame е зад ъгъла се съмнявам да дроп-не цели 60-70%. По-скоро 50, но ще видим. Всичко е възможно…

  3. Диснитата потриват доволно ръчички и чакат нетърпеливо април да отнесат всички боксофис-рекорди.
   Това ще е филмът, който и да е пълен боклук, ще направи 1,5-2 милиарда без проблем.

  4. Точка, предричам МИНИМУМ 2млрд. А като се замислиш, че се задават Цар Лъв (който според мен даже ще мине Endgame по приходи), Frozen 2, Dumbo, Aladdin, Toy Story 4, Maleficent и нека не забравяме Star Wars IX….До края на годината Дисни ще имат пари да купят държави. Не е истина просто за какви суми говорим…

  5. Ама не всички ще стигнат до милиарда

  6. Моите прогнози са:
   Frozen 2 – ще направи милиард
   Dumbo – 500 милиона
   Aladdin – 600 милиона
   Toy Story 4 – милярд
   Endgame – над 2 милярда
   Star Wars IX – може и да е провал както се случи със Соло; предполагам 550 милона общо

  7. Какъвто и боклук да излезе епизод 9 550 млн ги прави за първите 3 дена. От Дисни се уплашиха и затова решиха да играят в крайна сметка пак на сигурно с Ейбрамс. По-малко от милиард и половина няма да изкара, което е нормално за заключителен филм от трилогия в SW вселената.
   Хайпът покрай Toy Story 3 едно време беше доста голям, хората искаха да видят края на историята на Уди и Бъз и тогава, ако не се бъркам се превърна в най-големия хит на Пиксар. Четворката, че ще изкара пари, ще изкара, ама не мога да видя много повече от милиард.
   Аладин е в беда и като нищо да се окаже първата бомба от адаптациите на деветдесетарските анимации на Дисни. Ако наистина изкара 600 млн ще си е провал отвсякъде.
   С Frozen 2 ситуацията е интересна, първият се оказа такъв размазващ хит, сигурно и шефчетата на Дисни са се щипали дали не сънуват. Говорим за най-касовата анимация, с най-популярната принцеса, с най-популярната песен и т.н…..и вторият ше направи повече , но не чак толкова повече – +200- 300 млн над единицата.
   И моето усещане, е че Цар Лъв ше бъде господар на боксофиса заедно с Avengers, като и двата ще са близо до двата милиарда. Цар лъв малко под, Avengers малко над Infinity War.
   А Maleficent ще бъде голямата брадва на Дисни тази година.

  8. Трябва да си много наивен за да мислиш, че Dumbo, Aladdin и Star Wars IX няма да минат милиард, всички филми на Дисни ще размажат, ще направят някакъв нереален рекорд като приходи, ще е нещо немислимо и невиждано досега. A Frozen 2 ако е добър и с добри рецензии, ще размаже, ще е нещо невиждано. Incredibles 2 победи Toy Story 3, така че ако Toy Story 4 е добър, също ще размаже.

 19. Иво, оценките на филма са от малоумни тролчета като теб. Този „филм“ вече сме го гледали, абсолютно същото стана с „Междузведни Войни“ Еп. 8. Услужливата и платена, разбира се, критика е във възторг, но феновете не ги понасят тези филми. Е, за тази боза на Марвел са впрегнати допълнителни ресурси и тролове, все пак трябва да се пази реноме. Ха-ха-ха!
  ПП Не е зле да видиш какво мислят хардкор феновете на Марвел за тази помия.

  1. Ако вярваш на тоя келеш, дето хейтва по абсолютно всеки филм (буквално всеки!) и би обидил и майка си, само за да получи клик-ове на сайта си, значи и ти толкова разбираш от кино. И къде е този клуб на “хардкор” Марвел феновете, че да се запиша? Явно имаш някакъв ВИП пас, говорил си с всичките фенове и знаеш неща, които ние не знаем… ?? Ей, много смЕх покрай тоя филм…

 20. X-Force, определено авторът на сайта има доста вулгарен език, но филмът е разгледан обстойно и професионално. В крайна сметка говорим за комиксово кино, което е едно стъпало по-долу от „пуканковото“ кино, като най-добрите филми от този жанр заслужават оценка от 6.5 -7. Ако си дал оценка 8 от 10 на тази боза, тогава шедьоврите в киното сигурно заслужават оценка 30?! Ха-ха-ха! Що се отнася до фен базата на Марвел, и какво мислят тези хора за този филм – можеш да провериш ревютата в Ютуб, както и в други специализирани сайтове!

  1. Драго, ти си рядко тъп трол. Хардкор феновете не сте вие девствените момченца сексисти, които се плашат от силни жени. В ютуб е претъпкано с мега добри и позитивни ревюта на филма, ти се хващаш за лошите, щото така ти изнася, така че изпълни собствения си съвет и виж ревютата в Ютуб на влогърите, които реално имат релевантност и правят пари, резултатът няма да ти хареса. Примерът ти с това жалко сайтче с това бездарен келеш, който винаги пише едно и също по дифолт, само доказва колко си задръстен. Успехът на един филм идва от приходите му, Капитан Марвел направи половина милиард за 3 дни, което доказва, че светът е жаден за филми с жени в главните роли. А Cinema Score е система за оценяване на филми в САЩ, зрителите гласуват веднага след края на филма, твоите любими тролове сексисти също са гласували, така че въпреки вашия жалък хейт, филмът има А, което се равнява на 9 от 10. Това е оценка плод от феновете на Марвел. А теориите ти, че Дисни плащат на мен или на когото и да било вече наистина ме доведоха до сълзи от смях.

   Отделно, не си запознат и с оценяването на филми, оценките се дават спрямо претенциите на филма и спрямо неговия жанр, а не спрямо други по-сериозни филми. Кръстникът и Infinity War може да имат 10, но това не значи че са еднакво добри сравнени един с друг, а че са сред най-доброто според жанра и претенциите си. Но ти нямаш и 2 мозъчни клетки, така че и това няма да разбереш. Целият онлайн свят и в Ютуб, и във Фейсбук се гаври с теб и с твоите приятелчета, комерсиалният успех на филма ви размаза, ще ви боли много дълго време.

  2. Драго … ма мен … ти на The Dark Knight колко му даваш като оценка? А на Logan? А на Watchmen? А на Winter Solider-a? Ако за теб тези филми са между 6 и 7 просто няма за какво да говорим повече. Крайно време е хора като теб да спрат да живеят с илюзията, че щом има костюми и шарения автоматично значи, че филма е посредствен и средняшки. Комиксовите филми доказаха (особено в последните години), че не са просто „пуканково“ развпечение, а могат да имат истинска стойност и да са нещо повече. Филмите, които ти изброих по-горе с лекота изместват половината номинирани за Оскар през последните няколко години. Самият „Черен рицар“ получи маса номинации и грабна награди, „Логан“ получи номинация…. Няма смисъл да изреждам повече – имай си мнение, ама не пренебрегвай конкретен жанр заради визия, която на теб не ти харесва.

 21. Иво, май ти си рядко тъп трол.Точно този филм не струва от гледна точка на кинематографичното изкуство. Дреме ми, че ще направи пари от пишлемета като теб, които са виждали голо момиче само в интернет. Ха-ха-ха! Нали правиш разлика между касов филм и добър филм? Този филм е направен точно за хора с малък умствен капацитет като теб, за да се кефят буквално на „шареното“ във филма. Между другото не нападам този филм, защото главният герой е жена. Алита е в пъти по-добър от тази боза. Даже и WW e поне два пъти по-добър.

 22. X-Force,Watchmen ми се стори малко превзет и твърде амбициозен. Наистина супергероите в този филм бяха представени и като обикновени хора, които имат своите слабости, но не почувствах връзка с този фим. Та оценката му според мен е толкова 6.5-7. Ако сега погледнеш в IMDB, ще видиш, че оценката му е паднала доста. Пример за добър филм от комиксовото кино според мен, и това ще е доста различен коментар от масата, е BVS. Но разширената му R рейтинг версия, където дори репликата „и твоята майка се казва Марта“ придобива смисъл.
  Да се върнем на „Капитан Марвел“- през цялото време, докато го гледах ми се струваше, че наблюдавам пореден епизод от сериала „Агентите на Щит“, а не е отделен филм за героинята на Марвел. Всеки отделен герой от DC най-вече, а и от Марвел, досега бяха представяни добре. В смисъл представянето на героя започва от най-ранна детска възраст и по този начин зрителят става съпричастен на героя/героинята. Ако Марвел бяха представили този нов герой в три обединени серии от „Агентите на Щит“, щяха да постигнат същия ефект. Единственото добро качество на филма е CGI „подмладяването“ на Фюри във филма, за което са пръснати маса пари. Да вземем за пример DС, те представиха Батуоман в обединените серии на Стрелата, Флаш и Супергърл. Та Капитан Марвел е доста слаб като филм, и се оказва, че е направен само за пари. И за знанието на аудиторията, че този герой ще участва в новата серия на „Отмъстителите“, което се постига от първата пост сцена след края на филма. За мен, а и за доста други хора, този филм е загубено време.

 23. На нормално марвелско ниво си беше филма. Сам Джаксън си го изнесе, като цяло, с Бен Менделсон, като се разбираме, че тая Бри-то не е лоша чисто физически, обаче с тва надменно държание, ала топ гън дето я бяха представили ми идваше малко в повече. Котарака също беше някъв фън, ама дотам. Опитаха да обърнат историята, за да покажат уж скрълите като лоши, ама някъде след 30тата минута на филма веднага заподозрях тоз чаровник Джъд, че му е нещо фиши цялата работа.
  Не се оплаквайте, феминизма беше снишен колко се може повече, трябваше да ни я представят по някъв начин капитанката, но за мен тя няма да работи в бъдеще, както Тони или Капитана досега.
  6 ми е макса който мога да дам на филма, отново казвам заради Сам Джаксън.

 24. Дано, във Фаза 4 да „експлоурнът“ космик марвел вселената, каквито слухове имаше.
  Гледа ми се нещо космическо, повече фантастика отколкото фентъзи. Има мегдан.

  1. След като Марвел вече притежават Ф4 със сигурност ще има. Наскоро четох слух, че се предвижда филм за Сребърния сърфист, ситуиран изцяло в космоса, където Сърфиста ще изпълнява задачи на Галактус. Ето такъв филм бих го изял с парцалите. 🙂

  2. Да, но на мен ми се гледа нещо по като Пазителите на галактиката, не толкова хора със способности, колкото космически приключения.
   Иначе ми се ще читав Галактус, даже и като противник на Авенджърите

  3. На мен ми се гледа игрален правителствено подкрепен и финансиран японски „Akira“ с NC-17 рейтинг ? В две части по 3 часа безгранично веселие из New Tokyo! ?

  4. Riddick, много хора спекулират, че Галактус ще е в пост-кредит сцената на Endgame и той ще е следващия голям злодей, срешу който ще се изправят Отмъстителите. Мен лично ме съмнява да е така, но кой знае… Иначе съм съгласен – повече филми в стил Пазителите и повече космически приключения.

  5. Дред@
   а на мен ми се гледа PG18 високобюджетно продължение на Хрониките на Ридик, ама не за това е темата 😉

 25. И на мен ми се гледат високобюджетни, 18+ Акира, истинска Алита, Дух в броня и Death note, един нов Пришълец който, да ми носи кошмари години наред, нов Ситски лорд или Терминатор, които да си заслужат лошата славата.В Дюн ми е последната надежда… Но това са сънища наяве.. За останалото пуканкови филми на килограм от Марвел, за да могат накрая Дисни да си купят някоя средно голяма държава…

 26. Какво стана с този филм? 60% спад в бокс офиса спрямо първия уикенд! Първият уикенд 550 млн., а на втория само 210 млн. приходи в света?! За третия уикенд предвиждам под 100 млн.(ако изкара и толкова) и вече можем да го смятаме за свършен. Такива са последните филми на Марвел(с някои изключения). Уж потенциал за милиарден филм, а накрая…доста под милиард. И след тези три седмици много малко хора ще си спомнят какво са гледали в този филм.

  1. Е, милиард сигурно ще чукне. Аз му прогнозирах 850 млн. Тази седмица идва Us, а другата Dumbo.В САЩ приходите му ще намаляват значително. Но вече е финансово успешен и ще има 2-ра част

 27. Едва ли ще чукне милиард, по-скоро 850 – 880 млн. Което си е провал! Като се има предвид, че Аквамен направи 1.1 млрд. Изглежда конкурентите от DС ще изкарат повече пари от филмите си тази година. Шазам също има потенциал за милиард. А Дъмбо си и е детско филмче, та не знам колко хора ще го гледат на кино?

  1. Драго, какви ги говориш, бе човек? 800-900млн. долара ПРОВАЛ??? Добре ли си? Филмът изби всичките си пари още в първия уикенд (много малко филми постигат такова нещо) – в момента всичко, което прави е на печалба. Всеки преден филм на Марвел е на плюс, без значение дали е стигнал милиард или не. Infinity War направи над 2млрд., Ант-мен и Осата – 620млн, Пантерата – 1.4млрд, Рагнарок – 850млн… Ако разхвърляш малко парите из филмите, ще видиш, че едва ли не всеки е направил по милиард. Да не говорим, че в тия цифри не включваме продаването на играчки, плакати, тениски и всякакъв друг мърч, което е отново МИЛИОНИ. Един от най-добре оценените филми – The Winter Soldier направи 715млн – това провал ли е според теб? Не е задължително да минеш милиард в приходи, за да е стойностен и печеливш даден филм.

   Прогнозирам, че Шазам ще направи 700-850млн макс, но това пак ще го направи голяма победа за DC.

 28. ТX-Force, ти можеш ли да четеш?! Провал е спрямо конкуренцията! А Марвел в последно време точно такива филми правят- силно незапомнящи се, като захарен памук са. В началото, докато гледаш филма уж усещаш нещо, но след края на филма се чудиш защо не си спомняш части от него. Ха-ха-ха! Формулата на Марвел е ужасна- залагат на средно и под средно ниво филми, които им носят някакви сносни пари, но са филми, които година след излизането им на голям екран, ще си ги спомнят много малко хора. Между другото филмът е провал за феновете на Марвел, та нищо чудно на следващия им филм да има доста нисък зрителски интерес (изключвам Endgame ), както стана с Междузведни войни 8 и „Соло“. Ето това е формулата за „успех“ на Дисни.

  1. Очевидно не знаеш значението на думата провал. Провал е спрямо коя конкуренция? Един Аквамен пролет не прави. Жената чудо направи 820млн. и като гледам Капитанката или ще завърши наравно с нея или ще я задмине. За „финансовия успех“ на Лигата даже не ми се говори. 😀 И за кой следващ филм на Марвел говориш, че ще има нисък зрителски интерес? Ъъъ…Спайдър-мен? Искаш да кажеш, че за Спайди няма да има интерес??? Бягай да тролиш някъде другаде, че ставаш смешен вече…

  2. X-Force не се закачай на всяка кукичка, която целенасочено подхвърлят тролчетата. Като гледам споделяме напълно сходни виждания по темите тук, което е голяма рядкост. 😀 Хвърли някакви контакти извън операцията.

   За протокола ясно се вижда, че образа на Капитан Марвел трябва да се разглежда в комбинация с Endgame. Аз бих оценил така марвелката.

 29. Троленето си е от ваша страна. Не е особено разбираемо- плащат ли ви, или го правите от сърце?! Ха-ха-ха! Явно не ви е ясно, че филмът е абсолютен бъркоч за феновете на Марвел, а вие двамата явно и такива не сте! Филмът представя Скръловете като добряци, търсещи къде да емигрират и да си живеят спокойно, а всъщност са едни от най-отрицателните герои на Марвел. Откъде произлиза името на Отмъстителите според филма, е особено неуважително за феновете на Марвел. Начинът на загубата на окото на Фюри, ако не беше жалък, щеше да бъде смешен.

  ПП X-Force, кажи ми кой друг филм на Марвел е направил повече от Аквамен, освен Отмъстителите 3 и Черната пантера?! Е, ако са само тези два, тогава си е провал, защото явно DC набират скорост, а Марвел… ами те май са ударили спирачката.

  1. Аквамен натрупа тези приходи, именно следвайки Марвел формулата, + околоКоледното приповдигнато настроение на незадоволените лелки, които си представят как Момоа им чисти басеина….и не само. Тепърва Уорнър ще показват кокко са неориентирани, и как вселената им не работи. Има чат пат някой светъл лъч……
   Аз съм фен на жанра, и искам читави филми на Ди Си, но просто не ги получавам.
   Марвел правят скучни Ориджин истории, като изключим Железния човек и Пазителите, но така си подредиха сериала, че могат да си позволят провал…….. а дори провал не се е случил.

 30. То и Соло е главен герой от Междузведни войни, но феновете му удариха „отрицателния вот“, след провала сред феновете на Междузведни войни 8. Та…

  1. Соло е може би най-големия провал на Дисни, но от друга вселена.

 31. Brazzers имат по-хубави сценарии и ефекти. Не съм гледал филма, няма и да го гледам 😀

 32. Нещо тарторите на сайта са издухали и абдикирали от коментарите изобщо…. няма го оня мухльо Uzumaki, а за Дринов изобщо чува ли се?!?!?
  Но така си е… защо и ние да коментираме тъпотиите?!

 33. Според мен това беше невиждано тъп филм, който, колкото и да не ми се стуваше възможно, задмина „Черната пантера“ по тъпота! Абсолютно безсмислен филм, опитват се да вкарат на моменти части, които да обяснят останалите филми, но напълно стоят като кръпки към сценярият.
  Колкото и човек да е фен на комиксите, хипер-мага-супер жена е доста излишно като логика, нещо, което хем да накара феминистките да избухнат във възхита, хем бие наляво-надясно и никой не може да и каже нищо. Общо взето слага супермен в малкият си джоб…

  Тамън започнаха да вкарват смислени персонажи, като хора, които са както силни, така и често слаби и бум: хипер герой с никакъв драматизъм и смешна актьорска игра…

  А това с тесаректа, който после изведнъж се оказва в хранилището на Один, охраняван от векове от сините титани просто не искам и да говоря…

 34. Филмът официално мина милиард (или както му викат 1 BRIElion dollars).

 35. Това че е направил пари не го прави по-добър филм! Филмът не струва! Парите, които е направил се дължат най-вече на въодушевлението по Енд гаме-то. Но хората вече сериозно се питат след като мине споменатият филм по кината, дали това няма да е началото на края на играта за Марвел?