Дни след като излезе първоначалният тийзър за първия сериал на стрийминг платформата Apple TV+, сега вече имаме и пълен трейлър. И докато от тийзъра не ни ставаше ясно какво ще представлява „The Morning Show”, сега  започваме да добиваме картинка в главата си, която обаче е доста по-различна от това, което първоначално си представяхме. Защото ако Apple TV+ ще продължават да окачествяват този сериал като комедия-драма, то това ще трябва да е някаква комедия, която ние не разбираме – от доста драматичния вариант.

В драмата няма нищо лошо, напротив на нея продължава да се гледа като „най-престижния” жанр в Холивуд, до такава степен, че всички сякаш вече сме привикнали да гледаме само и единствено на тежките драматични филми и сериали с очите и стандартите си за награди и за „сериозно кино”. Дали това е оправдано и правилно, или не, е съвсем друг въпрос, просто ни е странно защо Apple TV+, точно с пускането си на платформата, за която това ще бъде първият сериал, не наблегнат именно на това, а се опитват да размият възприятието на публиката, така че едва ли не да „има по нещо за всеки”. Защото ако някой в момента тук очаква комедия, ами доста ще бъде разочарован. Затова пък ако очакваме сериозна, страшно актуална за днешен Холивуд драма, е тогава гледаме със съвсем друг поглед на този трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=eA7D4_qU9jo

The Morning Show” ще ни разкаже за Алекс – водеща на американско сутрешно предаване, чиято роля е поверена (в доста мета ход) на Дженифър Анистън – „любимката на Америка”. Алекс трябва да застане пред публиката и да им обяви, че нейният дългогодишен колега и партньор в предаването Мич Кеслър (Стив Карел) е уволнен, заради обвинения в неправомерно сексуално поведение. Загатнато е обаче, че обвиненията може да не са напълно верни, или поне да не се възприемат като верни от публиката. Междувременно продуцентите на предаването, с пълна пара опитвайки се да контролират щетите, наемат Брадли Джаксън (Рийз Уидърспуун) – идеалистична журналистка, която ще трябва да се научи да работи с героинята на Анистън без да бъде изядена.

От тези първи кадри ни се струва, че актьорите са поставени изключително добре в ролите си. Карел изглежда да е като преувеличена драматична роля, която обаче не е централната за сериала, което доста добре ще му пасне. Анистън е хем в споменатата роля на „любимката на Америка”, с която тя е повече от запозната, хем ще играе известна и успешна жена на силова позиция, която с отминаването на годините ще трябва все повече да се доказва, че още е значима – роля, която също смятаме, че няма да й е чужда. Рийз Уидърспуун пък както обикновено е в позицията на леко ококорената, невинна и искрена сияйна светлина на всичко добро и честно на света – дали обаче няма да дойде от нея изненадата, и именно нейната героиня да е тази, която ще се окаже най-интересна и многопластова? Съвсем не бихме се учудили.

Актьорският състав е допълнен с още любимци в малки и големи роли, започвайки от винаги стабилните и адски чарони Били Кръдъп и Марк Дюплас, които играят продуценти на предаването. Гугу Мбата-Роу, Нестор Карбонел, Бел Паули и Карен Питман дооформят каста. Зад камерата на „The Morning Show” освен това застават две много сериозни имена – Кери Ерин като шоурънър и изпълнителен продуцент, а Мими Ледър като режисьор и продуцент. Няма да се отплесваме с всичките им сериозни кредити, ще споменем само, че Ерин е създателка на многократно награждавания „Bates Motel”, а Ледър последно работи по криминално недостатъчно популярния „The Leftovers” и режисира „On The Basis of Sex”.

За „The Morning Show” официална премиерна дата все още няма, единствено се знае, че ще бъде тази есен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments