лакийт станфийлд и даниел крейг

A whodunnit like no one has ever dunnit.

Вярваме, че не сме сами, когато става дума за любовта ни към заплетени мистерии с убийства, различни заподозрени и нарастващо напрежение. Новият филм на Райън Джонсън обаче ни хваща не просто с очевидния си Агата Кристи-полъх, но най-вече с чистата радост, която излъчва. Бяхме скептични и дори резервирани, но сега вече просто нямаме търпение да влезем в киното и да се забавляваме, така както очевидно всички пред камерата се забавляват.

Както вече сме споменавали, „Knives Out” разказва историята на „мистерия в заключена стая”, когато 85-годишният патриарх на едно семейство внезапно умира по време на партито за рождения си ден. Лакийт Станфийлд и Даниел Крейг идват да разследват всички членове на семейството, включително Тони Колет, Джейми Лий Къртис и Майкъл Шанън. Вижте ги всичките в първия трейлър и ни кажете кой се забавлява повече – Крис Еванс, който не е псувал в трикото на Капитан Америка от години, или Крейг, който влиза в роля толкова “over the top”, че чак перхидролено русата му коса в „Късметът на Логан” сега ни се струва като резервиран избор. Героят му се казва детектив Беноа Бланк – има ли какво да обсъждаме още?!

Няма какво да си подбираме думите, абсолютно сме очаровани от трейлъра, изглежда ни просто чудесно, сякаш Райън Джонсън е успял да намести всичките елементи в сложната си машина, така че те да работят за него, а не той за тях. Фенове сме на Джонсън заради цялата му работа досега, от първия „Brick” до култови епизоди на „Breaking Bad” (най-вече „Ozymandias”, може би един от най-важните в целия сериал). И въпреки че ще пропуснем дебата за „Последните джедаи”, тъй като просто ни е скучно от него, ще кажем, че каквото и да говорят хората, никой не отрича, че Джонсън си има собствен стил и почерк, който винаги е осезаем.

В такъв тип мистерия, очевидно повлияна много от Агата Кристи, но все пак оригинална, той ще има къде да блесне така, както знаем, че го може. И сега остава само да се надяваме, че освен забавлението, ще може да ни достави и нещо, което е поне малко изненадващо или поне успява да създаде истинско напрежение. Защото проблемът с печената публика, чела и гледала такъв тип истории от години е, че ние знаем къде са капаните и вече сме наполовина Еркюл Поаро в способността си да нацелваме филмови убийци.

Райън Джонсън е написал и режисирал „Knives Out” („Вади ножовете”) и застава начело на абсолютно убийствения си актьорски състав, състоящ се от Даниел Крейг, Крис Еванс, Джейми Лий Къртис, Ана де Армас, Тони Колет, Майкъл Шанън, Лакийт Станфийлд, Катрин Лангфърд и Кристофър Плъмър.

Прилагаме и официалния синопсис, заедно с малкото тийзърче, което само обяви появата на трейлъра, но смятаме за достатъчно стилизирано и готино, че да му отделим ценните си 20 секунди внимание. Премиерата за широката публика е обявена за 29 ноември.

Когато известният крими-писател Харлан Тромби е намерен мъртъв в имението си веднага след 85-тата си годишнина, любопитният и стилен детектив Беноа Бланк е мистериозно нает, за да разследва случая. От дисфункционалното семейство Тромби до отдадената прислуга на Харлан, Бланк ще разбута всичките мрежи от заблуди и лъжи за собствена изгода, за да открие истината зад внезапната смърт на Харлан.„Knives Out” е остроумна и стилна „whoddunit” мистерия, която е гарантирано да държи публиката в напрежение до самия край.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Да прав си. На това се разчита. Предполагам доста добра драматургия, интересни диалози, опит за добра режисура, но да видим сглобяването в преходите.

 1. Не знам за вас, ама на мен на няколко места така ми пищеше „Ричи“, че не знам..

 2. Уау!!!! Много мразен и толкова обичан – такива са само истинските Творци!
  Раян Джонсън е събрал в този проект толкова брилянтни актьори накуп, а визията е толкова изпипана… Нямам търпение да излезе на голям екран!
  „… каквото и да говорят хората, никой не отрича, че Джонсън си има собствен стил и почерк, който винаги е осезаем.“ Леда Гочева, поздравления! След „Последните Джедаи“ останах с впечатлението, че всички ( с малки изключения) мразят и ненавиждат Раян Джонсън…😆

  1. Аз го харесвам много. А „Knives Out” ми изглежда чудесно, поне засега. 🙂

  2. Аз пък смятам, че Последните Джедаи е много добър филм. Много по-на ниво от плагиатската схема на предхождащата го …на Дж.Дж. ипизод 7. След като има нова надежда-епизод 4, за къв ми е повтаряне с №7.