Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Чрез официално прессъобщение от Форум Филм България разпространиха новината, че като част от Cinema City International NV (CCI) са подписали споразумение за период от пет години за разпространение на филмите на Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), както в кината, така и на Blu-ray и DVD.

Това означава, че именно Форум Филм ще разпространяват едни от най-очакваните филми за следващите няколко години, „Хобит” и “Bond 23”. А наистина добрата новина е, че премиерните дати у нас съвпадат със световните, които са съответно: “Bond 23” на 9 ноември 2012 и двете серии на „Хобит”, „The Hobbit: An Unexpected Journey” на 14 декември 2012 и „The Hobbit: There and Back Again” на 13 декември 2013.

Ето и официалното прессъобщение!

Форум Филм България ще разпространява филмите на MetroGoldwynMayer у нас

В репертоара на студиото са поредиците “Хобитите” и “Джеймс Бонд”

Форум Филм България, част от Cinema City International NV (CCI) подписа дългосрочно споразумение за разпространение на филмите на едно от най-големите киностудиа в света – Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Освен България, сътрудничеството на двете компании обхваща разпространението в Унгария, Румъния, Полша и Израел. Форум Филм получава правата за разпространение на филмите за голям екран и за DVD/ Blue Ray.

„Щастливи сме, че развиваме взаимоотношенията си с Форум Филм. Знаем, че с  техния опит филмите ни ще бъдат в най-добрите ръце на всеки от тези важни за нас пазари”, споделиха след подписването на сделката г-н Барбър и г-н Бирнбаум, съпредседатели и изпълнителни директори на MGM.

Споразумението между двете компании е за пет години, в които се очаква да излязат на екран две от най-големите заглавия на MGM – поредиците „Хобитът” и следващите филми за агент Джеймс Бонд. Шпионската поредица продължава с “Bond 23”, който се очаква на голям екран на 9 ноември 2012г. и отново ще е с участието на Даниел Крейг. Предстои обявяването на повече информация и за “Бонд 24”.

От студиото вече обявиха премиерните дати и на двата филма, предхождащи трилогията „Властелинът на пръстените”. The Hobbit: An Unexpected Journey” се очаква да излезе по света и в България на 14 декември 2012 г., а премиерата на „The Hobbit: There and Back Again” е планирана за година по-късно, на 13 декември 2013 г. Продукцията по романа на Дж. Р.Р. Толкин, отново е поверена на носителя на Оскар, режисьорт Питър Джаксън.

Преди броени дни в списание Entertainment weekly излязоха и първите кадри от The Hobbit: An Unexpected Journey”, чийто снимки започнаха през март 2011г. в Нова Зеландия.  В продукциите отново се завъръщат някои от емблематичните актьори в поредицата като Матрин Фрийман в ролята на Билбо Бегинс, Сър Иън Маккелън като Гандалф, Анди Серкис като Ам Гъл, Орландо Блум в ролята на Леголас. В екипа отново са Илайджа Ууд (Фродо) и Кейт Бланшет (Галадриел).

Сред потвърдените нови лица в продукциите са актрисата Еванджелин Лили (“Изгубени”), британският комик Стивън Фрай и Лий Пейс, който тази година се снима в „Здрач: Зазоряване”.

Двата филма „Хобитът” предшестват приключенията на малките обитатели на Средната земя от трилогията „Властелинът на пръстените”. В историята, описана от Дж. Р. Р. Толкин, 60 години преди Фродо да се отправи на опасното си пътешествие, друг хобит Билбо Бегинс намира магически пръстен без дори да подозира за неговите сили.

Cinema City International NV (CCI) е най-големият оператор на верига мултиплекси и киноизложител в Централна и Източна Европа и Израел. Компанията разполага с 93 мултиплекса и 882 екрана. Форум Филм е изцяло собственост на Cinema City International NV  и една от най-старите компании за разпространение на филми в света, която оперира приоритетно на кинопазарите в Полша, Унгария, Румъния, България, Чехия, Словакия и Израел. За България, Форум Филм е официален разпространител на Walt Disney Studio, UIP и независими филмови студиа. За повече информация: www.forumfilm.bg

Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. е международна компания, която развива дейност в производството на игрални филми, телевизионни програми, домашно видео, интерактивни медии, музика и лицензирани артикули. Компанията притежава най-големия в света каталог игрални филми с над 4 100 заглавия. Нейни звена са Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc., United Artists Films Inc., MGM Television Entertainment Inc., MGM Networks Inc., MGM Distribution Co., MGM International Television Distribution Inc., Metro-Goldwyn-Mayer Home Entertainment LLC, MGM ON STAGE, MGM Music, MGM Consumer Products and MGM Interactive. MGM има собственост в национални и международни телевизионни канали в над 130 страни по света. За повече информация:  www.mgm.com.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments