Обожаваме напрегнати трилъри, които ни държат на ръба на столовете в напрежение за това какво следва и как ще се развие действието. Когато действието се върти около отвлечени деца, това изгражда още едно допълнително ниво на ужас и съспенс. В правилните ръце тази тематика може да стане основата на ужасяващи филми, които те плашат наистина, не като хорърите – няма скоро да забравим например майсторския „Prisoners” на Дени Вилньов. Заради тематиката се заинтересувахме от следващия филм, в който ще видим страхотната Нуми Рапас, наречен „Angel of Mine”.

В „Angel of Mine” Рапас играе скърбяща майка, която започва да губи връзка с реалността и да си мисли, че момиченцето на съседите ѝ всъщност е нейна дъщеря. Като хрумване ни е интересно, тъй като обикновено в този тип филми за отвличане, злодеят е безличен изрод във ван, който ламти по разнообразни ужасяващи начини по невинните дечица. Тук обаче става дума за жена, която явно има дълбоки проблеми и прещраква, съответно няма да е лесно да бъде отписана като злодей.

За съжаление обаче от трейлъра, който ще видите по-долу, не сме никак впечатлени по няколко причини. От една страна ни се струва, че практически целият филм, може би без последното действие, се вижда в трейлъра. Прекалено много хронологично сюжетно развитие се вижда, което хич не е добре за психологически трилър, който разчита основно на това публиката да е заинтересована от развръзката. Втората и даже по-важна причина за притеснение обаче ни е цялостната атмосфера ала „боклучав плажен роман”. Гледайте трейлъра сега и вижте дали ще се съгласите с нас:

Има нещо, което повече ни напомня на „Момичето от влака”, отколкото на „Не казвай сбогом” като атмосфера. Не че по какъвто и да било начин си мислим, че някой ще се доближи до брилянтността на Дейвид Финчър в такъв тип филм, нито пък вече споменатия Вилньов. Просто по-скоро ни се струва като трилър, който четеш или гледаш в автобус, отколкото нещо наистина сериозно и добре направено като напрежение, което и други режисьори, не само двамата майстори, са успявали да постигат.

Ако трябва да запазим някакъв оптимизъм, това би било заради част от екипа. Нуми Рапас е страхотно талантлива актриса, която има нестандартно излъчване и присъствие, заради което много ни харесва да я гледаме. Тя ще се изправи срещу Ивон Страховски, която в последните години прави страшна роля в „The Handmaid’s Tale”, а преди това риташе задници и покоряваше гийк сърца в „Чък”. Люк Еванс явно също се навърта там като бившия мъж на героинята на Рапас, а той винаги е радост за очите.

Филмът е режисиран от Ким Фарант („Strangeland”) по сценарий на Дейвид Ригъл (който досега е работил само по детски анимации и комедии) и Люк Дейвис, в когото ни се таи малкото надежда – негови произведения са „Candy”, „Lion”, „Beautiful Boy” – все много стабилни филми, да, с наклонности към мелодрама, но в никакъв момент обръщащи се към сапунки. Не очакваме чудеса и тук, надяваме се на сравнително стойностен филм, който да не ни обижда с елементарност и евтиния.

Angel of Mine” ще дебютира в края на август в избрани кина и на “video on demand”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. ……в който ще видим страхотната Нуми Рапас, наречен „Angel of Mine”…
    страхотната?!?…да нямате предвид Ивон Страховски?

  2. Малииии, кака Ивонка си е путка, да откръшиш от неги! Ша й шмръкна от пърделника, па ако ще да а в разстройство!