Преди около две седмици Blumhouse ни изненадаха с тийзър трейлър на най-новия трилър от програма си – „The Hunt“. Рекламата беше от един специален тип, който обожаваме (представящ някаква компания или продукт и чак в последните секунди се разбира, че става дума за филм) и успя да ни изкефи сама по себе си, но не и да ни ентусиазира истински за това предстоящо заглавие по простатата причина, че реално не дава абсолютно никаква представа какво точно ни очаква. Затова и зачакахме първия трейлър, който се появи вчера.

The Hunt“ е дело на сценаристите Деймън Линделоф и Ник Кюз („The Leftovers“), а режисьор е Крейг Зобел („Compliance“, „Z for Zachariah“). Филмът представлява модерен прочит (натоварен с доста политически и социални коментари) на експлоатираната до болка класика „The Most Dangerous Game“ и грубо казано, разказва за група богаташи, които се събират в отдалечено имение, за да ловуват хора за спорт. Една от потенциалните им жертви обаче се оказва по-добра в тази игра от тях самите и започва да ги изтребва един по един, опитвайки се да стигне до мистериозна жена, която е в центъра на всичко.

Вижте какво може да очаквате.

The Hunt“ изглежда като поредния конвейерен проект на Blumhouse, който можеше и да бъде прилично развлекателен, ако не беше толкова натоварен с очевадни коментари за съвременната политическа, социална и икономическа обстановка в Америка. Вярно, че когато разказваш варианта на толкова позната и експлоатирана история, трябва да намериш нов интересен ъгъл, но лично за нас това не е той – предпочитаме откровено B-movie жанрово упражнение по темата, отколкото някакви псевдо напъни за релевантност с турбулентното ни съвремие. Засега оставаме скептични.

the-hunt-02-20190731 the-hunt-01-20190731

The Hunt
betty-gilpin-the-hunt-01-20190731

Режисьор на „The Hunt“ е Крейг Зобел („Compliance“, „Z for Zachariah“), по сценарий на Деймън Линделоф и Ник Кюз („The Leftovers“). В ролите са Бети Гилпин, Хилъри Суонк, Ема Робъртс, Джъстин Хартли, Айк Баринхолц, Ейми Мадиган и др.

Премиерата е на 27 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Съгласен съм с коментара на автора. След като имаш шедьовър „Трудна мишена“ на краля-Джон Уу, за какъв ти е преекспониране на вече всичко казано. Има ше и един почти поносим с Айс т , Гари Бъзи и Рутгер Хауер.

  1. Да за мен Трудна мишена е шедьовър в стила екшън или подразделението heroic bloodshed. Извинете лошият ми английски. Или за теб мастерпийс могат да бъдат само драма и комедия?

  2. Животът е мастърпийс. Пълен с култови образи.

 2. kris pana
  баси ти да не си клонинг на някои от коментиралите тук
  през годините и предизвиквали единствено насмешка…
  или си Драго, ама под друг ник?

  1. Е явно съм много по-ниска топка и слаба ракия от Вас. Но това, че не отговарям на завишените ви стандарти и безупречни академични мнения, трябва ли да се откажа да изказвам мнението си, защото не видях в този сайт входящо ниво. Дори и предизвиквайки насмешка, все пак има и полза от мен. Колкото и да сте умни и невероятни анализатори имате нужда от различно виждане. Пък било то и жалко, смешно и какво ли още не.