hdm-img00-20190720

Изминаха няколко месеца, откакто получихме първия тийзър за предстоящия фентъзи сериал „His Dark Materials”. Въпреки че в началото подходихме с доза недоверие към телевизионна адаптация на популярната фентъзи поредица „Тъмните му материи“ на Филип Пулман, вторият и по-разкриващ тийзър успя да ни привлече интереса. Затова с радост съобщаваме, че на тази годишния Comic-Con в Сан Диего от HBO успяха да ни зарадват с един пълен трейлър за вече очаквания от нас съвместен проект на HBO и BBC.

Преди да ви го покажем, искаме да припомним, че първият сезон на „His Dark Materials“ ще се фокусира върху случващото се в първия роман от поредицата на Пулман „Златният компас”. Ето какво гласи официалният синопсис на едно от изданията.

Когато Роджър, приятелят на Лира, изчезва, тя и демонът ѝ Панталеймон решават да го намерят. Търсенето ги отвежда чак сред студеното великолепие на Севера, където властват бронирани мечки и в мразовитото небе летят вещици – и където екип учени провежда експерименти, твърде ужасни, за да се говори за тях на глас.

Лира успява да се пребори с всички тези ужаси, за да се озове пред нещо още по-опасно и гибелно – нещо, чиито последици се простират отвъд Северното сияние…

Преди да споделим впечатленията си от трейлъра, припомняме и това, че първият сезон на сериала ще се състои от 8 епизода, а вече се работи и върху втори сезон, който най-вероятно ще се фокусира върху втората книга от трилогията.

Вече една идея по-уверени в думите си, можем да заявим, че демоните наистина изглеждат доста добре. А за разлика от тийзърите, тук основният конфликт, който ще бъде разгледан в сериала – този между авторитарната църква и хората, които ѝ се противопоставят, не седи просто като фон. Трейлърът показва и очакваната от всички фенове бронирана мечка и предвид дължината му, смятаме, че сме видели предостатъчно, за да тръпнем в очакване до премиерата на сериала и да преценим в действителност дали очакванията ни, които нараснаха, ще бъдат оправдани. Надяваме се истински да не се повтаря разочарованието, което ни сполетя след филмовата адаптация от 2007.

hdm-iorek-20190720 hdm-img01-20190720 hdm-img02-20190720

Режисьор на сериала „His Dark Materials“ („Тъмните му материи“) е Том Хупър, а в главните роли ще видим Дафни Кийн, Джеймс Макавой, Рут Уилсън, Лин-Мануел Миранда, Кларк Питърс, Рута Гедминтас, Ан-Мари Дъф, Тайлър Хоуит и други.

Конкретна дата за премиерата на сериала все още нямаме, но се очаква тя да е през есента на 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Явно и с това ще остане тази адаптация, златния компас не получи продължение а изглеждаше за такова… това може и да бъде единственото а и има повече за гледане от само един филм..