Преди няколко дни получихме първия трейлър за „His Dark Materials” – предстоящата телевизионна адаптация на популярната фентъзи поредица „Тъмните му материи“ на Филип Пулман. Сериалът се очаква да се опита да запълни нишата, която ще се образува след края на „Игра на тронове”. Последния път, когато писахме за проекта, беше, когато получихме първия тийзър от BBC и тогава споделихме, че ще подходим с доза недоверие, но още сега ще заявим, че след този трейлър, то в големи степени изчезна.

Първият сезон на „His Dark Materials“ се очаква да проследи главно случващото се в първия роман от поредицата на Пулман „Златният компас”. Ето какво гласи официалният синопсис на едно от изданията.

Когато Роджър, приятелят на Лира, изчезва, тя и демонът ѝ Панталеймон решават да го намерят. Търсенето ги отвежда чак сред студеното великолепие на Севера, където властват бронирани мечки и в мразовитото небе летят вещици – и където екип учени провежда експерименти, твърде ужасни, за да се говори за тях на глас.

Лира успява да се пребори с всички тези ужаси, за да се озове пред нещо още по-опасно и гибелно – нещо, чиито последици се простират отвъд Северното сияние…

Напомняме, че минисериалът ще има 8 епизода, режисьор е Том Хупър ( „Клетниците“, „Речта на краля“), което, както споделихме през февруари, е радостна новина. В главните роли са Джеймс Макавой, когото съвсем скоро ще видим на големия екран (за последно?) като професор Чарлз Екзевиър, Рут Уилсън, Лин-Мануел Миранда и Дафни Кийн, която чакахме да се появи на екрана още след като я видяхме в „Логан”.

От видяното в трейлъра смеем да твърдим, че високият бюджет се е отразил добре върху начина, по който изглеждат демоните. Преди известно време разбрахме, че съвместният проект на HBO и BBC ще има втори сезон, въпреки че първият още не е излязъл. Надяваме това да означава, че крайният резултат е впечатлил доста хора, а след време да направи същото и с нас. Адаптацията от 2007 „Златният компас” наистина не беше нищо специално и беше направено като за тийнейджъри и деца, но тази екранизация сякаш взема по-мрачна посока и това ни харесва. Дано сериалът успее да ни плени.

Премиерата на „His Dark Materials” („Тъмните му материи“) все още не е известна, но се очаква да бъде до края на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Добре са го направили. Изглежда доста близко до книгата. Всеки фен вече е хайпнат, но дано сериалът си спечели и други лоялни зрители.