В последно време името Питър Фарели се свързва почти изцяло със „Зелената книга” – филмът, който му донесе наградата „Оскар” за най-добър филм за 2018, но имаше години, в които името на режисьора и сценарист се асоциираше с някои от най-хитовите комедии на 90-те, а не с претенденти за „Оскар”. Когато стана ясно, че Фарели ще режисира адаптация по „The Greatest Beer Run Ever” споделихме, че сме изненадани, че току-що спечелилият наградата на Академията режисьор ще поеме нов проект. Свикнали сме след такива събития да наблюдаваме или известно творческо затишие от страна на режисьора, или много внимателно подбиране на проекти, но ето че няколко месеца по-късно, освен адаптацията, Питър Фарели се заема с още един проект – комедиен сериал, подготвян специално за стрийминг платформата Quibi.

Сериалът е озаглавен „The Now” и е описван като „комедия за самоубийство“, което не е типична тема (направо си е в графа „неподходящи“) за комедия и най-вероятно ще има доста черен хумор. Засега единственото, което знаем за сюжета, е, че „The Now” проследява историята на един мъж, който точно преди да отнеме живота си, разбира от майка си, че брат му е извършил самоубийство, а в миналото баща му също е отнел живота си. Идеята на сериала, както подсказва и заглавието, е, че героят ще трябва да се научи да живее и да се фокусира в настоящето, опитвайки се да забрави и пребори случилото се.

Питър Фарели разработва сценария на сериала с помощта на Пийт Джоунс и Стийв Леф, а като изпълнители проценти влизат Голин и Джеф Окин. Едно от интересните неща около този проект е именно това, че той ще се предлага в Quibi, която ще бъде пусната през пролетта на 2020. Както вече сме споменавали покрай „Spielberg’s After Dark” на Стивън Спилбърг, стрийминг платформата ще бъде достъпна само чрез мобилни устройства и ще предлага оригинални висококачествени сериали и филми, които ще са разбити на няколко части (нещо, което се взима предвид още в генезиса на проектите), в зависимост от тяхното времетраене. С други думи трябва да очакваме „The Now” да е с епизоди от по 10-12 минути, което смятаме, че ще е едно от най-големите изпитания за сериала.

The Now” е наистина интересен проект, но основната причина за това е стрийминг платформата, на която ще се излъчи. Самият сериал на този етап не ни е заинтригува особено, но най-вероятно ще му дадем шанс. Това, което ни е интересно, е моделът, който ще следва Quibi, и със сигурност ще следим какво точно се случва с нея и какви проекти ще ни предложи. Последното име, което се присъединява към платформата, е Дъг Лаймън, с проект, за който скоро ще напишем подробна новина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *