За човек, който се изказва срещу стрийминг платформите (най-вече заради дистрибуцията на оригиналните им филми), в последно време Стивън Спилбърг отделя доста голямо внимание и ресурси за проекти, създадени специално за същите тези платформи. И ако досега можем да кажем, че участието му в тези проекти е по-скоро косвено, сега научаваме (чрез Variety), че той има идея, с която смята да се ангажира лично.

Дали покрай работата си по възкресяването на „Amazing Stories“ или поради някакви други причини, Стивън Спилбърг се е вдъхновил за създаването на късометражен антологичен хорър сериал „Spielberg’s After Dark”, епизодите на който ще бъдат написани лично от Спилбърг и ще могат да бъдат гледани само когато навън е тъмно. За реализацията на този проект известният режисьор ще си партнира с платформата Quibi, собственост на стария му познайник Джефри Каценбърг, който споделя:

Стивън Спилбърг дойде и каза „Имам няколко супер страшни истории, които искам да направя“. Той самият ще ги напише. А предвид, че не писал нищо от доста време, това е нещо фантастично.

Наистина фантастично. Както вече казахме, идеята е епизодите на „Spielberg’s After Dark” да могат да бъдат гледани само когато навън е тъмно. Това ще бъде постигнато благодарение на факта, че Quibi ще бъде достъпна само на мобилни устройства, което ще позволи на приложението да знае точно къде се намирате и по кое време го отваряте. И ако слънцето все още не е залязло, ще виждате брояч, който показва колко време остава, докато се стъмни според локалното ви време.

Овен този „gimmick“ с тъмното (който признаваме, че е готин, особено за хорър сериал) Quibi ще се отличава и с друго от стандартните стрийминг платформи. Предвид, че ще бъде с мобилно приложение, филмите и сериалите там ще бъдат разделени на части от по 7-10 мин., но не по изкуствен начин, както може да си помисли човек. Quibi ще предлага (поне засега) само оригинално съдържание, което изначално ще бъде съобразено с тази специфика. И очевидно доста творци виждат потенциал в подобно нещо, след като платформата вече е привлякла имена като Спилбърг, Стивън Содърбърг, Пол Фийг и Антоан Фукуа.

Любопитни сме да видим как ще се развие както „Spielberg’s After Dark”, така и Quibi, и ще следим всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *