Точно преди една година AMC изненадаха феновете на сериала „Ужас“ (отлична адаптация по още по-отличния едноименен роман на Дан Симънс), като дадоха зелена светлина на втори сезон. Слава богу, отговорните глави в телевизионния канал решиха да тръгнат по пътя на антологичните поредици и да разкажат изцяло нова и нямаща никаква връзка с първи сезон история, вместо да гонят абсолютно ненужно, изсмукано от пръстите продължение.

Вторият сезон на „Ужас“ е озаглавен „The Terror: Infamy“ и както вече сме отбелязвали, действието ще ни пренесе сто години напред във времето – от 1845-1847 г. направо в разгара на Втората световна война. В центъра на историята е семейство Накаяма и членовете на японско-американска общност по време на ВСВ, които са „преследвани от дух от дома им в Южна Калифорния, през лагерите, в които са пратени, чак до войната в Тихия океан”.

Вижте първия трейлър, който се появи в края на миналата седмица.

Не изглежда никак лошо, но да си кажем честно, нямаме кой знае колко голямо желание да гледаме този сезон. Има толкова много неща с по-голям приоритет в списъка ни със заглавия за гледане, че ще трябва да чуем доста добри отзиви (и препоръки от колеги и приятели), че да му „скочим“ веднага. Иначе определено изглежда интересно.

В ролите са Дерек Мио („Billy Boy”) като Честър Накаяма – син на роден в Япония имигрант, който се записва в армията. Шинго Усами („Unbroken”) и Наоко Мори („Everest”) като Хенри и Асако Накаяма – бащата и майката на Честър. Кики Сукезане („Lost in Space”) като Юко – мистериозна жена от миналото на Честър, и Мики Ишикава („9-1-1”) като Ейми, семеен приятел на семейство Накаяма.

В „The Terror: Infamy“ участват още и Джордж Такей като Ямамото – бивш капитан на рибарски кораб и старейшина, който заедно със семейството си е затворен в два концентрационни лагера за японци в Америка по време на ВСВ (Такей също така е и консултант, съблюдаващ акуратното пресъздаване на историческите факти и събития – самият той като дете е бил изпратен в лагер), и К. Томас Хауел като майор Хауел Боуен – един от представителите на властта, натоварен с насилственото затваряне на японските граждани в лагери

наоко мори the-terror-season-2-image-6 дерек мио джордж такей

Създателите на „The Terror: Infamy“ са Александър Ву („True Blood”) и Макс Боренстийн („Kong: Skull Island”, „Godzilla”), като Ву влиза в ролята и на шоурънър. Двамата са и изпълнителни продуценти, заедно с Ридли Скот, Дан Симънс, Дейвид В. Зукър, Александра Милчан, Скот Ламбърт и Гаймън Касади.

Премиерата е на 12 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *