Пол Верховен екранизира игра

Пол Верховен е върховен и е истинско престъпление, че не снима по-често. И ако ни позволите едно кратко лирично отклонение, искаме да отбележим за протокола, че обожаваме всичките му филми, в това число и „Showgirls”, особено пък режисьорската версия, която намираме за повече от отлична!

Сега за новината. От „MTV” съобщават, че в разговор с Верховен, холандският режисьор е потвърдил участието си в проект, по чиито сценарий все още се работи, който е „ситуиран през 1914 г.”. Според собствените му думи: „Идеята, която е в основата, вече съществува в друг медиум и в момента ние я адаптираме за кино форма”. За съжаление, той отказва да назове точното име на вече съществуващото произведение, но признава, че става дума за игра. Верховен добавя още, че историята е в стил Индиана Джоунс, но също така и леко „хичкоковска”.

Засега не виждаме смисъл да спекулираме коя би могла да бъде тази игра. Важното е, че информацията идва от самия Верховен, което е нещо повече от обикновен слух и това ни кара да си мислим, че най-накрая ще станем свидетели на свестен филм по видео игра. Надяваме се на малко повечко насилие и кръв, но ще се зарадваме и на Хичкок „омаж” в смисъла, в който е и „Първичен инстинкт”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *