Много харесваме филми, които по някакъв начин разглеждат темата за смъртта, и по тази причина възлагахме големи надежди на новата екранизация на романа „Гробище за домашни любимци“ на Стивън Кинг, който намираме за едно от най-добрите художествени произведения, изследващ начините, по които приемаме и се справяме (или не) с нашата тленност, но за съжаление, филмът не отговори (поне не изцяло) на високите ни очаквания. Тази година обаче предстои друг филм, който борави с темата и  изглежда се справя доста по-добре.

Става дума за дебютиралата на фестивала Трайбека фентъзи драма „The Place Of No Words“, дело на актьора Марк Уебър („Flesh and Blood“, „The End of Love“, „Тhe Ever After“), който вече има цели пет проекта зад гърба си като сценарист и режисьор. По наистина оригинален начин филмът смесва реалност и необуздано детско въображение, за да намери отговор на въпроса „къде отиваме, когато умрем?“ –  въпрос, чийто отговор отвежда тригодишния Боди Палмър и неговия баща на приключение, което изследва как се справяме със смъртта и любовта, смеха и болката, които можем да открием в нея.

Вижте първия трейлър.

Изглежда доста обещаващо и с удоволствие ще дадем шанс на филма. Надяваме се да можем да го видим и на голям екран на някой от фестивалите ни. Ще си признаем, че не сме запознати с режисьорското творчество на Марк Уебър до момента и може, докато чакаме „The Place Of No Words“, да дадем шанс на предните му филми. И за финал малко тривия – Боди Палмър, който изпълнява главната роля (и чуваме, че се справя повече от прекрасно), в действителност е син на Уебър и съпругата му Тереза Палмър, която също участва във филма.

Режисьор и сценарист на „The Place Of No Words“ е Марк Уебър („Flesh and Blood“, „Тhe Ever After“), а в ролите са Боди Палмър, Марк Уебър, Тереза Палмър, Никол Елизабет Бърджър, Ерик Олсен, Сара Райт Олсен, Фиби Тонкин и др.

Официалната премиерна дата на филма все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *