Ето нещо прекрасно, което досега ни се е изплъзвало, въпреки че става въпрос за фантастичен проект на режисьора на „The Host” („Чудовището”/„Gwoemul”) и „Mother”, Понг Джун Хо, който харесваме изключително много.

Действието на „Snowpiercer” се развива през 2031 година, когато неуспешен експеримент за прекратяване на глобалното затопляне причинява ледникова епоха, в следствие на което измира практически целият живот на планетата. Единствените оцелели хора живеят във влак, наречен Snowpiercer, захранван от „вечен двигател”. Влакът е разделен на класи, като отпред са най-богатите, а отзад най-бедните, които в един момент се вдигат на бунт.

Честно казано, дори и филмът да не беше на Понг Джун Хо, пак щяхме да се ентусиазираме. Адски си падаме по подобни неща. Предлагаме ви да хвърлите едно око на три доста приятни концептуални рисунки, както и на един скучничък тийзър постер, и да видите дали и вие ще се позапалите като нас или ще чакате първия трейлър.

Snowpiercer - концептуално

Snowpiercer - концептуално

Snowpiercer - концептуално

Snowpiercer - плакат

Бонус към цялата работа е впечатляващият актьорския състав, който – както виждате от плаката – включва Крис Еванс, Сонг Канго, Тилда Суинтън, Джейми Бел, Октавия Спенсър, Юън Бремнър, Алисън Пил, Джон Хърт и Ед Харис.

Завършваме със сампъл от саундтрака, който ще е дело на Марко Белтрами. На нас ни звучи като „Мисията невъзможна” и не сме сигурни доколко е истински, но може и да грешим. Чуйте.

http://www.youtube.com/watch?v=rRX2TbbnH9U

Още веднъж, режисьор на „Snowpiercer” е Понг Джун Хо. В момента филмът е в постпродукция, а премиерата би трябвало да е това лято.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чакам с нетърпение. 🙂
    Жалкото е единствено ,че продукцията е американска и от това следват не малко клишета из диалога. Опропастяването на хубавите идеи е запазана марка на USA.
    Но пък така ще му се обърне повече внимание. Както на филма, така и на режисьора.