THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE

Броени дни, след обявяването на премиерната дата и появата на новия снимков поглед към „The Dark Crystal: Age of Resistance” – сериалът предистория на революционната куклена класика на Джим Хенсън и Франк Оз от 1982 г. „Тъмният кристал” („The Dark Crystal”), получаваме и дългоочаквания първи трейлър. Той е финалното доказателство, че на концептуално и визуално ниво „Age of Resistance” е без грешка и напълно в стила на оригиналния филм. Надяваме се само същото да се отнася и за историята.

А историята в „The Dark Crystal: Age of Resistance” се развива много години преди събитията от „Тъмният кристал”. Светът на Тара умира. Кристалът на истината, който е сърцето на Тара – източник на неизмерима сила – е увреден от злонамерената раса на скексисите и нещастие и болести покоряват земите. Когато тримата гелфлинги Рейн, Бреа и Дийт откриват ужасяващата тайна на скексисите, те поемат на епично пътешествие, с което запалват огньовете на бунта и епичната битка за спасяването на света започва.

Вижте първия трейлър.

Знаем, че „The Dark Crystal: Age of Resistance” не е за всеки. Много хора не са почитатели на кукленото изкуство и това, което предлага трейлърът, не успява да ги ангажира по никакъв начин, но ние сме на обратния полюс. Огромни фенове сме – както на това (умиращо?) изкуство, така и на „Тъмният кристал” в частност, и сме ужасно ентусиазирани от видяното.

Изключително се радваме, че режисьорът Луи Летерие и творческият екип изглежда не само са успели да пресъздадат визуалния стил на оригинала, но и неговия дух. Защото това, че ползваш подобни кукли, не ти гарантира абсолютно нищо. Силно се надяваме да сме впечатлени и след като изгледаме сериала. А без никакво съмнение, ние ще го гледаме.

За финал вижте и официалния постер.

плакат

Припомняме, че основните гласове в сериала принадлежат на Тарън Еджертън, Аня Тейлър-Джой и Натали Еманюел, а като гелфлинги ще чуем още Катрина Балф, Хелена Бонам Картър, Харис Дикинсън, Натали Дормер, Еди Изард, Тео Джеймс, Тоби Джоунс, Шазад Латиф, Гугу Мбата-Роу, Марк Стронг, Алисия Викандер и Дона Кимбал. Сред скексисите са Харви Файърстайн, Марк Хамил, Ралф Инесон, Джейсън Айзъкс, Кийгън-Майкъл Кий, Олафур Дари Олафсон, Саймън Пег и Анди Самбърг.

Режисьор на „The Dark Crystal: Age of Resistance” е Луи Летерие („Транспортер 2”, „Невероятният Хълк”, „Зрителна измама”, „Агент полуинтелигент”). Сценарият е дело на Джефри Адис и Уил Матюс („Life in a Year”) и Хавиер Грило Марксуош („Lost”, „The 100”), които са и ко-изпълнителни продуценти, наравно с Бланка Листа. Лиса Хенсън, Хали Станфърд и Луи Летерие са изпълнителни продуценти, а продуцент е дългогодишната партньорка на Джим Хенсън Рита Перуджи.

Премиерата e на 30 август по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Иронично е баш ти да ползваш думата помияр, при условие, че си двумесечен аборт на селска кучка.