MV5BOWE1NzkzMDUtN2Q4Ni00NDIwLTkzZjctMTRmYmZmYmZiNTJiXkEyXkFqcGdeQXVyNzU3MDIxMDg@._V1_

Две години, след като разбрахме, че Netflix и The Jim Henson Company работят по „The Dark Crystal: Age of Resistance” – сериал-предистория на революционната куклена класика на Джим Хенсън и Франк Оз от 1982 г. „Тъмният кристал” („The Dark Crystal”), най-накрая имаме фиксирана премиерна дата, която бе разкрита в началото на изминалата работна седмица, а наравно с това получихме и нов снимков поглед.

Припомняме, че действието на „The Dark Crystal: Age of Resistance” се развива много години преди събитията от „Тъмният кристал”. Светът на Тара умира. Кристалът на истината, който е сърцето на Тара – източник на неизмерима сила – е увреден от злонамерената раса на скексисите и нещастие и болести покоряват земите. Когато тримата гелфлинги Рейн, Бреа и Дийт откриват ужасяващата тайна на скексисите, те поемат на епично пътешествие, с което запалват огньовете на бунта и епичната битка за спасяването на света започва.

Освен поглед към основните герои – Рейн, Бреа и Дийт, които вече сме виждали и които се озвучават от Тарън ЕджертънАня Тейлър-Джой и Натали Еманюел, новите снимки ни позволяват да надникнем и към света на скексисите.

THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE D7IFpbLU8AEeV6b THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE dark-crystal-excl-full THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE Unit_157.tif

Дори и от снимките успяваме да се развълнуваме. Изглежда ни прекрасно и изключително много се радваме, че са запазили стила (стискаме палци същото да се отнася и за духа) на оригиналния „Тъмният кристал”, на който сме огромни фенове. Режисьорът Луи Летерие (кой би предположил) споделя, че е трябвало да се бори, за да използва кукли, а не CGI:

Не се борих с някого конкретно, борих се със здравия разум и практичността. Толкова е сложно да направиш кукла, да наемеш кукловод и всичко останало. Избрахме дългия и най-труден път и сме много благодарни [че го направихме]. Изглежда абсолютно зашеметяващо.

Нямаме търпение да видим и трейлър на „The Dark Crystal: Age of Resistance”, както и самия сериал, разбира се, който ще бъде с продължителност 10 епизода от по един час.

Освен споменатите по-горе Еджертън, Тейлър-Джой и Еманюел, като гелфлинги ще чуем гласовете и на Катрина Балф, Хелена Бонам Картър, Харис Дикинсън, Натали Дормер, Еди Изард, Тео Джеймс, Тоби Джоунс, Шазад Латиф, Гугу Мбата-Роу, Марк Стронг, Алисия Викандер и Дона Кимбал. Сред скексисите са Харви Файърстайн, Марк Хамил, Ралф Инесон, Джейсън Айзъкс, Кийгън-Майкъл Кий, Олафур Дари Олафсон, Саймън Пег, Анди Самбърг. Впечатляващ каст наистина.

Режисьор на „The Dark Crystal: Age of Resistance” е Луи Летерие („Транспортер 2”, „Невероятният Хълк”, „Зрителна измама”, „Агент полуинтелигент”). Сценарият е дело на Джефри Адис и Уил Матюс („Life in a Year”) и Хавиер Грило Марксуош („Lost”, „The 100”), които са и ко-изпълнителни продуценти, наравно с Бланка Листа. Лиса Хенсън, Хали Станфърд и Луи Летерие са изпълнителни продуценти, а продуцент е дългогодишната партньорка на Джим Хенсън Рита Перуджи.

Премиерата e на 30 август по Netflix.

DarkCrystal

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments