Бурните времена, в които се разместват пластове и се променят практики, установени с години, за да се постигне заветната социална и най-вече сексуална справедливост, се отразяват особено сериозно в киното. Един от любимите ни режисьори, за когото винаги сме знаели, че е тотално куку в реалността и личния си живот, нямаше филм миналата година. Във вече над 50-годишната му кариера в киното подобен „пропуск” му се е случвал само през 1974 и 1981 – иначе сме сигурни, че годината е минала, след като сме видели филм на Уди Алън! И сега очевидно идва ред „A Rainy Day in New York” да види бял свят.

Филмът е заснет преди почти две години, но Amazon Studios се отказаха от сделката за четири филма с Алън, след като доведената му дъщеря Дилън Фароу повдигна отново обвиненията за сексуален тормоз – предвид всички юридически усложнения, отричането от страна на Алън и заведеното от него дело за 68 милиона долара срещу Amazon, се оказва малко вероятно тази нова творба да види „бял свят” в Щатите. Но това ще се случи в Европа в началото на октомври – Уди е взел нещата в свои ръце и ще си сътрудничи с Facebook (каквото и да значи това). Голяма част от звездния състав, събран от режисьора, се отказаха от работата си с него и от филма, след разкритията на движението #MeToo, като дариха хонорарите си за благотворителни каузи. Но историята вече е разказана, и след като ще се появи пред публика – време е да видим трейлър.

Няма абсолютно никакво значение по какъв начин хората се отнасят към личния живот на прочутия (с какво ли не!) режисьор – актьорският екип, който е събрал (защото да работиш с Уди Алън все пак беше мечта на всеки), ще удиви с майсторство и чар – в това сме сигурни. Тимъти Шаламе, Ел Фанинг, Селена Гомес, Джъд Лоу, Диего Луна, Лиев Шрайбър, Ребека Хол, Суки Уотърхаус – всички те (особено по-младите) ще се лутат между чувства, импулси и задължения, за да открият път в джунглата на човешките отношения в големия град, вечно любимия Ню Йорк.

За момента е потвърдено разпространението на „A Rainy Day In New York” в Италия, Франция, Белгия, Испания, Холандия, Южна Корея и Южна Америка. Според Variety самият Алън си върна обратно разпространителските права от Amazon за Северна Америка. Въобще не е ясно дали сънародниците му ще се решат някога да простят или да се примирят с фактите в поведението на Уди, но както изглежда от неговите собствени решения – за момента не му пука особено, след като има на разположение целия останал широк свят, за да разпространява филмите си. Друг е въпросът кой би се навил да снима в следващите проекти на лудия 83-годишен режисьор…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Друг е въпросът кой би се навил да снима в следващите проекти на лудия 83-годишен режисьор…“

    – залагам на европейски актьори (което е нож с две остриета, щото и Блатечки е европейски актьор…)

  2. Кастът на тоя филм се насра покрай фашизоидните МиТу глупости 🙁