Тик-так, тик-так. Време е за първия ни истински поглед към подготвяния от Деймън Линделоф и HBO предстоящ сериалWatchmen“, вдъхновен от едноименната, монументална комикс-творба на Алан Мур и Дейв Гибънс.

Досега сме виждали само спорадични кадри и тийзърчета, които, общо взето, не носеха никаква полезна информация за това, което ни очаква (като изключим, че става дума за напълно различна интерпретация на познатата история), и предимно създаваха грешно впечатление сред феновете, част от които омрънкаха света с прибързани коментари за расовата принадлежност на Роршах и редизайна на маската му.

Сега получаваме тийзър трейлър, който не е кой знае колко конкретен, но въпреки всичко, дава доста добра представа за естеството на сериала и за по-общите елементи от историята, която е своеобразно продължение на оригиналната и се развива в алтернативна вселена. Вижте.

Ето, не става дума за редизайн на Роршах, а за група хора, вдъхновени от него и  делото му. Те са във война с полицията, която също е принудена да носи маски. Не само това, но изглежда, че по-висшите чинове имат индивидуални костюми или пък част от полицаите също са решили да вземат „справедливостта в свои ръце“. Част от тези полицаи е героинята на Реджина Кинг, която може да видите в пълния ѝ костюмиран блясък:

watchmen-official-photo

Дали пък тя не е някой супергерой със свръхсили, подобно на Джереми Айрънс, който влиза в ролята на възрастния Ейдриън Вейт, по-известен като Озимандиас. Това, което имаме като информация, е, че в света, в който се развива действието, супергероите са обявени извън закона.

Като цяло Деймън Линделоф е от хората, които държат на мистерията (до степен, която често му изиграва лоша шега), и е нормално на този етап рекламите да повдигат повече въпроси, отколкото отговарят. Имаме известни притеснения за този „Watchmen“, но това, което виждаме до момента, ни допада и стискаме палци крайният резултат да се получи. В очакване сме на още реклами.

Шоурънър на „Watchmen” е Деймън Линделоф („Lost“, „The Leftovers”), а в ролите са Реджина Кинг, Джеръми Айрънс, Дон Джонсън, Джийн Смарт, Тим Блейк Нелсън, Луис Госет джуниър, Яя Абдул-Матийн II, Аделейд Клемънс, Андрю Хауърд, Франсис Фишър, Джейкъб Минт-Трент, Сара Викърс, Том Майсън и др. Музиката ще бъде дело на Трент Резнър и Атикъс Рос.

Все още няма конкретна премиерна дата, но очакванията са за есента тази година.

watchmen-hbo-title

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Трябва ли да напомням, че същия е сценарист на Прометей…………..

    1. … и който в основна степен е отговорен и за финалния провал на „LOST“.

  2. Ей че големи корифей тука ве. „The Leftovers“. Виновен и за началото на „Lost“.

    1. 🙂 Точно затова не мога да разбера как човека, който (в сътрудничество) успя да създаде едни от най- запомнящите се първи два сезона на ТВ сериал въобще в историята на телевизията (винаги съм казвал, че „LOST“ ми е един от любимите сериали евър 🙂 ) успя и по такъв грандиозен начин да се провали (пак в сътрудничество 😉 ) и в последните сезони на същия сериал…

  3. Тоя тийзър грам не ме надъха. Чакам пълния трейлър за повече хайп.