деймън линделоф
Деймън Линделоф

Вече свикнахме с мисълта, че противоречивият Деймън Линделоф работи по сериал, базиран на „Watchmen” – абсолютната класика на Алън Мур, която далеч нахвърля пределите на комиксовата си природа и отдавна е залегнала в колективното съзнание и попкултурата, като важно и стойностно художествено произведение. Примирили сме се и ще дадем шанс на поредицата, още повече че става дума за своеобразна предистория и нова трактовка на познатата история.

Наскоро стана ясно, че HВО, които първоначално бяха поръчали пилот, официално одобриха „Watchmen” за пълен първи сезон, а сега получаваме и информация, че снимките вече са започнали. За да отбележат събитието, използвайки официалния Instagram акаунт на сериала, НВО представиха и първия ни поглед към един от героите. Той е полицай с покрито лице, напомнящ на (но различен от) Роршах. Вижте.


View this post on Instagram

Who Watches The Watchmen? #WatchmenHBO

A post shared by Watchmen (@watchmen) on

Ако това наистина е Роршах, определено става дума за различна трактовка. Може и да е герой, вдъхновен от образа му. При всички случи, обещанията са за нова история, което, както вече казахме, за нас е плюс – ако трябва да се прави нов прочит, нека да не поругава комикса. На този етап други коментари са излишни – ще чакаме да видим нещо по-конкретно, преди да си вадим генерални изводи.

Припомняме, че шоурънър на „Watchmen” е Деймън Линделоф („Lost“, „The Leftovers”), а в ролите са Реджина Кинг, Джеръми Айрънс, Дон Джонсън, Тим Блейк Нелсън, Луис Госет джуниър, Аделейд Клемънс, Андрю Хауърд, Франсис Фишър, Джейкъб Минт-Трент, Сара Викърс, Том Майсън и др. Музиката ще бъде дело на Трент Резнър и Атикъс Рос, което си е сериозен плюс.

Премиерата се очаква през 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *