Надали ще простим на Disney амбицията за игрални версии на класиките „Красавицата и Звяра” и „Аладин”, които се превърнаха в тотални естетически (не коментираме финансовите параметри) провали, но… „Книга за джунглата” се оказа нещо различно. Именно затова очакваме с нетърпение резултата от усилията на Джон Фавро да угоди на продължаващата мания за „оживяване” на анимационни бисери от края на миналия век. В неговия случай все пак става дума за дългоочаквания игрален „Цар Лъв” („The Lion King”) и героите му ще бъдат просто нарисувани като живи”, ала вече видяхме какво могат CGI-специалистите в последните години и бихме могли да се изненадаме приятно от степента на перфектно „рендване” на власинките от гривата на порасналия Симба…

Без повече философстване ви предлагаме да видите новия откъс, който ни предлага засилващата се рекламна кампания на филма, както и сериозно количество постери на различните герои. Ние ще продължаваме да си мрънкаме по адрес на кастинга с гласа на Скар – как така можаха да осигурят великолепния Джеймс Ърл Джоунс и толкова нямаха търпение да звънят по-настоятелно на агента на Джеръми Айрънс… Но фактите са налице – it’s showtime, folks!

Disney  няма да изпуснат от лапите си току-така един франчайз за милиони – вярваме, че ще бъде вложено малко повече от екстра старание и при разпространението на новия „Цар Лъв” (стискаме палци да се продължи с двойните версии – оригинална със субтитри и дублирана). За разсеялите се и нещастните души, които не са гледали като малки анимационната версия (с приходи от над 950 милиона долара в света, с два „Оскара“ за музиката си, по която е създаден супер успешният бродуейски мюзикъл, който е на сцена в Ню Йорк и Лондон повече от 20 години), припомняме приказката:

Малкото лъвче Симба е обучавано от баща си, крал Муфаса, да поеме властта над африканските земи, след като той си отиде от този свят. Завистливият му чичо Скар успява да измисли ситуация, в която да убие брат си Муфаса, да прогони наивния престолонаследник надалеч и да завладее лъвските земи. Години по-късно Симба се завръща – пораснал и разбрал истината за кроежите на Скар и неговите хиени, благодарение на приятелката си от детството, лъвицата Нала, и заедно с вечно безгрижните си дружки от тийнейджърските години Тимон и Пумба, той побеждава Скар и поема трона – и отговорностите на баща си, за да управлява саваната като справедлив и мъдър владетел.

Ето и плакатите:

the-lion-king-poster-young-simba the-lion-king-poster-young-nala the-lion-king-poster-pumbaa the-lion-king-poster-timon the-lion-king-poster-zazu the-lion-king-poster-rafiki the-lion-king-poster-simba the-lion-king-poster-nala the-lion-king-poster-sarabi the-lion-king-poster-mufasa the-lion-king-poster-scar

Освен великия Джеймс Ърл Джоунс, който отново е дал гласа си на цар Муфаса, в „Цар Лъв” на Джон Фавро ще чуем още Доналд Глоувър като Симба, Бионсе като Нала, Чуетел Еджиофор като Скар, Алфри Ударт като кралица Сараби, майката на Симба, Джон Оливър като Зазу, адютант на Муфаса и „учител” на малкия Симба, Джон Кани като жреца Рафики, Флорънс Касумба като хиената Шензи, Били Айкнър и Сет Роугън като Тимон и Пумба, а Дж. Д. МакКрери и Шахади Райт Джоузеф ще влязат в ролите на малките Симба и Нала.

Цар Лъв” („The Lion King”) ще се появи на кино на 19 юли 2019 година – and “I just can’t wait to be king”!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Единствено не съм сигурен дали са успели да пресъздадат емоциите, които има анимацията