Преди време пуснахме първата снимка от предстоящата предистория (рестарт) на изключително популярния и успешен франчайз „Планетата на маймуните”, озаглавена „Rise of the Apes” и тогава изразихме съжалението си, че тя не ни предлага нито маймуни, нито някакъв екшън. Ето, че сега тази несправедливост е поправена и вече може да погледнем в очите бъдещите господари на планетата ни.

Rise of the Apes

Ако трябва да перифразираме един стар виц ще кажем, че Цезар е тъпо име за маймуна, ама ни гледа. Всъщност не знаем дали става въпрос за Цезар – шимпанзе (изиграно от Анди Серкис), обект на тестове за намиране на лекарство за Алцхаймер, което изненадващо проявява изключително висок интелект и което се оказва в основата на господството на маймуните, познато от класиката „Планетата на маймуните” – или за някоя друга маймуна, но важното е, че ни гледа, при това с бялото на очите.

А още по-важно е, че за първи път виждаме как точно ще изглеждат маймуните и честно казано сме впечатлени. В миг всичките ни притеснения и недоволства, че грим ефектите ще бъдат заменени с компютърни, просто се изпариха. Убийте ни, не сме способни да кажем дали това, което виждаме е истинска маймуна, CG или грим.

Режисьор на „Rise of the Apes” е Рупърт Уайът, а в ролите ще видим Джеймс Франко, Фрейда ПинтоДжон ЛитгоуТом Фелтън, Брайън Кокс и Анди Серкис като Цезар.

Ето и това, което знаем за сюжета до момента:

Джеймс Франко е в ролята на учен, който се опитва да намери лек за Алцхаймер, правейки експерименти върху животни. Един от тестовите му екземпляри обаче – шимпанзе на име Цезар – изненадващо проявява изключително висок интелект и Франко се вижда принуден да го вземе у дома си, за да го предпази от останалите безскрупулни доктори, без дори да подозира, че ще участва в началото на края на човешкото господство над планетата.

Повече за филма може да откриете в новините ни до момента.

Премиерата е на 23 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *