Станли Кубрик

Десетилетия след премиерата си през 1968г., „2001: Една Одисея в космоса” си остава не само най-добрата фантастика в историята на киното, но и един от най-влиятелните и визуално поразяващи филми въобще.

Предвид това, не е изненадващо, че „Одисеята” е първият Blu-ray, който си купихме. На него, за наша радост, има приличен брой допълнителни материали – особено като се вземе под внимание коя година е правен филмът – но уви, те трудно могат да се сравняват с амбициозния проект на Дъглас Тръмбъл, който е работил по специалните ефекти на филма, и който сега подготвя изключително подробен мейкинг, озаглавен много подобаващо „Beyond the Infinite: The Making of a Masterpiece”.

Трейлър за документалния филм можете да видите по-долу, и въпреки че е по-скоро обяснения за огромното количество работа, която предстои да се свърши, определено си заслужава да му хвърлите един поглед.

http://www.youtube.com/watch?v=EspoBBvhKdQ

Лично нас HD интервютата (за съжаление няма как да включват създателите на „2001”, Станли Кубрик и сър Артър Кларк) не ни грабват толкова, колкото обстановката, в която ще се проведат – идеята е филмът буквално (и виртуално) да ни потопи в създаването на „2001”.

На някой друг струва ли му се чудесна идея, интервюиращият да е ХАЛ? Кой би посмял да го излъже?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *