В края на септември миналата година стана ясно, че Warner Bros. са се споразумели с Мел Гибсън да напише и да режисира нова версия на уестърн класиката на Сам Пекимпа „The Wild Bunch“ („Дивата орда“), разказващ за група застаряващи бандити, които подготвят един последен удар, докато индустриализацията постепенно навлиза (и завинаги променя) Американския див запад.

След обявяването на новината, традиционно за нашите времена, в интернет мигновено се появиха оплаквания – че ще се прави римейк на всепризнатия шедьовър на Пекимпа и точно Гибсън (цитираме „отричащ холокоста расист и мизоген“) ще застане начело. И понякога, особено ако в тези оплаквания са замесени знаменитости и хора от индустрията, това води до разпадането на проекта в този му „дразнещ“ вариант, но очевидно (на този етап) нито Warner, нито Мел Гибсън са се трогнали и работата по филма продължава.

fassbender-jamie_foxx-inklage-20190520_

Deadline съобщават, че три звезди са влезли в ранни преговори за присъединяване към актьорския състав на „The Wild Bunch“ и това са Майкъл Фасбендър, Питър Динклидж и Джейми Фокс. Няма информация, че договорите (на който и да е от творческия екип) са финализирани, но това би трябвало да се случи скоро, тъй като (според източниците на Deadline) снимките на филма би трябвало да започнат тази есен.

Между другото, докато наистина не се завъртят камерите през есента (или когато и да е) ще сме скептични към осъществяването на този римейк, не заради принципно проблематичното участие на Мел Гибсън, а защото Warner отдавна го мъдрят и все нещо не се получава. Няма да се учудим, ако и този път се разпаднат нещата. Ако ще става обаче, предпочитаме да е в този вариант – с Гибсън начело и с актьори като обявените по-горе. Не че те ще гарантират качество (справка „Великолепната седморка“), но все пак.

Deadline съобщават още, че „The Wild Bunch“ ще е първият режисьорски проект на Мел Гибсън след „Възражение по съвест“, за който беше номиниран за „Оскар“, което ни кара да се чудим за статута на продължението на „Страстите Христови“, което според някои източници би трябвало да се снима в момента. Но предполагаме, че скоро ще имаме информация.

Наравно с Гибсън, сценарист на „The Wild Bunch“ е Брайън Бегби, чиито единствен друг кредит включва „L.I.N.X.“. Продуцент е Джери Бруккахмер, но уви, неговото име вече не означава това, което беше през 80-те, 90-те и самото начало на XXI в.

Ще продължаваме да следим проекта и да отбелязваме всичко по-интересно около него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Идва от „misogyny“ – женомразец. Обичаме да използваме доста чуждици.

      Няма лошо за идеята иначе. Не виждам що да е бил зле „Седморката“. На добро уестърн ниво беше.