Откакто Мел Гибсън се реабилитира пред Холивуд (в случай, че сте забравили, след като няколко години беше персона нон-грата, той успя да стигне до номинация за „Оскар“ за режисурата на „Възражение по съвест“) проектите, свързани с името му (било то като актьор или режисьор), се трупат лавинообразно, като най-новият от тях е римейкът на уестърн класиката на Сам Пекимпа „The Wild Bunch“ („Дивата орда“).

Deadline съобщават, че Warner Bros. са се споразумели с Мел Гибсън да напише, да режисира и да бъде изпълнителен продуцент на новата версия на „The Wild Bunch“, разказващ за група застаряващи бандити, които подготвят един последен удар, докато индустриализацията постепенно навлиза (и завинаги променя) Американския див запад.

От Warner. отдавна се опитват да задвижат римейка на „The Wild Bunch“ (през 2011 г. за режисьор се спрягаше Тони Скот, който впоследствие сложи край на живота си), но с Мел Гибсън начело шансовете им изглеждат по-големи отвсякога, стига Гибсън да може да го смести сред останалите си проекти. Според информацията той продължава да подготвя военния епос „Destroyer”, а не е изоставил идеята и за продължение на „Страстите Христови“. А го има момента и с актьорските му задължения, които също не са малко.

Ние обожаваме „The Wild Bunch“ и не ни се гледа тъп римейк, както се случи с „Великолепната седморка“, но няма да седнем да дуднем как ще опорочат класиката и т.н. Огромен е шансът крайният резултат да е точно такъв, но поне са тръгнали в интересна посока с човек като Мел Гибсън, а не с някой посредствен занаятчия като Антоан Фукуа. Смятаме, че Гибсън е удачен избор, най-малкото заради начина, по който използва и пресъздава насилието. В случай, че сте забравили, „The Wild Bunch“ е известен като един от филмите с най-много насилие за времето си.

Ще следим развитието на проекта и ще се включваме с всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не разбирам защо се хвърлят така да правят римейк на филмите на Пекинпа – повечето са доста edgy… но явно идеята е да се храносмелят и „загладят“ за съвременната масова публика. Въпреки че ако има човек в Холивуд, който да се доближава до отношението на Пекинпа към правенето на кино, това е Мел Гибсън.

  2. Вярвам безотказно в Мел Гибсън и съм сигурен, че ще направи шедьовър. Тъпото е, че това ми се гледа повече от запланувания Destroyer, който ще заснеме преди него. Важното е да не спира да режисира, че годините си вървят, а не са много читавите режисьори в Холивуд…