Eдна от по-малко бляскавите страни на фестивала в Кан, който започна преди броени дни, е продаването на предстоящи филми. Докато най-големите звезди на европейското и американското кино преминават по червения килим, а престижното жури обсъжда най-доброто от селекцията на фестивала, в други зали авторите се опитват да осигурят финансиране за следващите си проекти. Това ще правят Антъни и Джо Русо, които са на френската Ривиера с цели два филма за продажба – „Cherry”, за който сме разказвали, и наскоро обявеният „Down Under Cover”.

Down Under Cover” е представян като „buddy cop” комедия, в която любимецът на дамите Крис Хемсуърт ще си партнира с най-ярката звезда на високобюджетната холивудска комедийна сцена в момента – Тифани Хадиш. Хемсуърт ще играе детектив, който разследва серия от озадачаващи обири на казина, в които основните заподозрени са група австралийски стриптийзьори. Той е принуден да си партнира с героинята на Хадиш, която никой не харесва, защото тя прави нещата по свой си начин. Филмът е описван накратко като смесица между „Бандитките на Оушън” и „Magic Mike”.

Доста са ни конфликтни чувствата към този проект за момента. От една страна сме скептично настроени към такъв тип комедии, които изглеждат като правени от някой плешив чичко в холивудско студио, който крещи „What do the kids like?” и сякаш върви по чеклист – кеф ти Хемсуърт, кеф ти Хадиш, кеф ти обири, ченгета, стриптийзьори. С една дума – проект, направен само и единствено с цел да изкара пари и никакъв друг, дори приближаващ артистичността, помисъл.

Антъни и Джо Русо

Най-лесно смилаемата за масите формула, която уж прави някакви пари, но всъщност убива душата на всеки, който се излъже да я гледа. От друга страна обаче, Хадиш вече си е доказала таланта за силни комедийни персонажи, а Хемсуърт все повече набляга на комедийните си способности – и в последните си три участия като Тор, а ще ги видим и в предстоящия „Мъже в черно”.

Братята Русо също имат сериозна история в комедийния жанр – двамата продуцират и режисират две от най-култовите и по-важно, най-качествените телевизионни комедии от последното десетилетие – „Community” и „Arrested Development”. По-малко увереност ни носи авторът на сценария на „Down Under Cover” Питър Хоаре, работил по бисери като „Kevin Can Wait” и „Killing Hasselhoff”.

Въпреки скептицизма си, ще гледаме да останем непредубедени и ще проследим развитието на проекта, започвайки с търсенето му на финансиране на Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *