Независимо какво е мнението ви за Джейн Кемпиън – предполагаме, че е доста високо, ако имате какъвто и да е интерес към киното, няма съмнение, че тя е уникален режисьор, най-малкото защото до ден днешен е единствената жена, която е печелила „Златната палма“ в Кан. С филми като „Пианото“, „The Portrait of a Lady“ и „In the Cut“, както и минисериала „Top of the Lake“, Кемпиън винаги е разказвала истории от женска гледна точка и с главен герой жена. Сега обаче тя подготвя нов проект, в който главният герой е мъж (което е ново за нея), и е избрала чудесен актьор за ролята (което е доста типично за нея).

Става дума за предстоящия „The Power of the Dog“, който е екранизация по романа на Томас Савидж, а в главната роля ще видим Бенедикт Къмбърбач. Той ще играе Фил, един от двама братя собственици на ранчо в Монтана. Фил е груб и жесток, за разлика от брат си Джордж, който е мил и нежен, и когато Джордж се жени за Роуз, Фил е готов на всичко, за да унищожи новия член на семейството. Компания на Къмбърбач ще прави старата познайница на Кемпиън Елизабет Мос в ролята на Роуз, но засега нямаме информация кого ще видим като Джордж.

Ето какво казва самата Джейн Кемпиън, която ще е режисьор и сценарист, за екранизацията и това, която я прави необичайна за нея:

The Power of the Dog“ е превъзходен роман и заслужава живот на големия екран. Не можех да спра да мисля за историята, преследваше ме. Темите за мъжественост, носталгия и предателство са опияняваща комбинация. Трудно се намира история, в което темите, сюжетът и героите увеличават напрежението, разкривайки се един на друг, и дори краят е задоволителен и неочакван. За първи път ще работя с мъж в главната роля, което е вълнуващо. Фил е харизматичен и сложен герой, който обявява война на новата съпруга на брат си и нейния син тийнейджър.

Все още не е ясно кога да очакваме „The Power of the Dog“ на екран, но се надяваме да е още другата година и стискаме палци да дойде на някой от родните ни фестивали.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *