Ако кажем, че извънземните отново са на мода, това общо взето би било „understatement”- а на годината. След успеха на „Сектор 9”, тази година очакваме получилия отлични ревюта „Monsters”, както и нашественическите(?)  „Skyline” и „Battle: Los Angeles”.

Най-новото попълнение в жанра идва от Мексико и се нарича „Seres: Genesis”. Той представлява първа част от бъдеща трилогия базирана на доста популярен комикс,  в който има всичко – от летящи чини, мистицизъм, археология и ловци на извънземни.

Това, което лично нас ни привлича към филма (който гарантирано няма да видим у нас по кината) е, че е ниско бюджетен, а въпреки това изглежда чудно.

Малко момиче е намерено сред останките на катастрофа, предизвикана от извънземен космически кораб.  Мариел, главата на секретна високотехнологична организация, занимаваща се с паранормални изследвания, е натоварена със задачата да реши пъзела с посланието, което момичето ни предава. Послание, което отрежда на хората пълно унищожение от враждебна извънземна сила.

Премиерата на филма в Мексико ще е на 24 септември, а в САЩ (според Heat Vision, които разпространяват и трейлъра) ще бъде в края на октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. Те тепърва ще навлизат в живота ни , и то не от фантастиката а реално.

 2. Уф, нещо ми се пригледаха Досиетата, пускам си. 🙂

  Иначе изглежда доста обещаващо.

 3. Е, не, съжалявам, добри народе, ама ми идва цялата тая работа в повече. Гледах трейлъра на District 9 преди вече година и половина, помислих си "брех, колко добре изглежда този филм, даже е от режисьора на несъстоялата се екранизация на Halo, а той изглеждаше свестен човек." После дойде Monsters с добрите си отзиви – супер, великолепно. После Battle: Los Angelis, ъъъ, ок… После Skyline, сега това…

  Прекрасно е, че има такъв бум на научно-фантастични филми, жанр, който ми е много любим, прекрасно е и че въпросният се развива и е надскочил статута си на детски филмчета с тук-таме някое изключение (Blade Runner, Солярис и т.н.), ама, егати, сай-фаят не се ограничава до мистериозни извънземни, нападащи Земята! Гледам го този трейлър и се чудя с какво се различава от споменатите по-горе филми и, да си кажа право, изпитвам сериозни трудности да открия разлики…

  Ако са добри филмите, със сигурност ще се гледат, но ми се ще някой да пробва нещо ново и различно. Явно ще трябва да си почакам до Source Code на Джоуй Бауй, така де, Дънкан Джоунс, и Gravity на Куарон. Пак барем Tron: Legacy не е за извънземни, нападащи Земята…

 4. Различава се по това, че е мексикански и е правен за 2,50 лв. 🙂 Осен това ще е накакъв поджанров мишмаш, тъй че има шансове за нещо различно.

  За останалото си прав! 🙂

 5. Чомонев да сложиш фантастика и "детски филмчета" в случая е много нелепо. Особено и "надскочил". Тоя жанр никога не е бил детски, дори напротив…това е един от най-философските. Отвъд холивудските блобъстъри, за които гадните извънземни са просто задължителни, от Метрополис /1923-та/ до Монстерс, има много над какво да се замисли човек.