Миналата седмица получихме тийзър на режисираната от Лен Уайзман комиксова адаптация Swamp Thing и неочакваните новини, че продукцията на сериала е спряна и ще получим десет, а не предварително обявените 13 епизода. Както споделихме още тогава, тийзърът беше прекалено оскъден откъм кадри, за да се обсъди каквото и да е по предстоящия проект на DC Universe, но вече можем да се похвалим с първия трейлър, който ни дава доста по-добра представа какво да очакваме.

Припомняме какво гласи синопсисът на сериала в стрийминг платформата на DC. „Swamp Thing“ проследява какво се случва, когато Аби Аркейн, която работи за Центъра за контрол на болестите, се завръща в родното си градче в Луизиана. Докато изследва това, което прилича на смъртоносен блатен вирус, тя открива, че блатото в малкото градче крие мистични и ужасяващи тайни. Когато от блатото започват да се появяват необясними ужаси, всички в градчето се оказват в опасност.

Гледайки трейлъра можем да заявим, че „Swamp Thing” изглежда като класически хорър – не толкова „camp”, колкото беше филмът на Уес Крейвън от 1982 г., и доста по-различно от повечето комиксови сериали от вселената на DC – и сме убедени, че Джеймс Уан, като любител на жанра, има пръст в това. Затова допринася не само мрачната атмосфера и кадрите, а до голяма степен писъците и звукът от движещото се блатното чудовище, които са едва ли не единствените звуци в трейлъра. За първи път виждаме и героя на Кевин Дюранд – Джейсън Уодру, по-познат сред феновете на DC като Floronic Man, а за секунда виждаме и маската на Blue Devil, друг известен герой от комиксовата вселена, който ще бъде изигран от Иън Зиринг.

С това повечето фенове на DC сигурно са били спечелени, но и ние си признаваме, че трейлърът успя да ни заинтригува и със сигурност ще дадем шанс на сериала. В него успяхме да видим още малко и от звездата на шоуто, а именно обитателя на блатото, но ако това, което сте видели не ви е достатъчно, вижте и постерите, които се появиха заедно с трейлъра. Ето ги и тях.

swamp-thing-poster-poster-1--20190426 swamp-thing-poster-poster-2--20190426 плакат

dailymotion_x76k2p8

Сценаристи и шоурънъри на „Swamp Thing“ са Марк Верхайден („Daredevil“) и Гари Дауберман („То“), а режисьор е Лен Уайзман („Умирай трудно 4“, „Подземен свят“). Изпълнителен продуцент е Джеймс Уан заедно с двамата сценаристи и своя партньор от Atomic Monster Майкъл Клиър. Ко-продуцент е Роб Хакет. В ролите са Анди Бийн, Кристал Рийд, Вирджиния Мадсън, Дерек Миърс, Кевин Дюранд, Уил Патън, Дженифър Бийл, Хендерсън Уейд, Иън Зайринг, Мария Стен и Джерил Прескот.

Премиерата на сериала е на 31 май в стрийминг платформата DC Universe.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *