В един ден феновете на комиксовия свят на DC получиха не една, а цели две новини за предстоящия сериал на DC Universe „Swamp Thing“. Няколко часа преди да бъде качен първият тийзър на режисираната от Лен Уайзман адаптация на комиксовия герой беше публикувана и информацията, че продукцията на шоуто е била спряна и сезонът ще бъде с 3 епизода по-малко от предвиденото. За известно време повечето хора си мислеха, че това е слух, но вече изтритият пост на Вирджиния Мадсън в инстаграм сякаш потвърди информацията.

Веднага започнаха спекулации за причината за съкратяването на сезона. Според някои източници причината сериалът да получим 10, а не 13 епизода, е, че Warner Bros са решили да оценят как DC стрийминг платформата се справя и дали ще трябва да се преосмисли нейното управление. Повечето източници обаче отхвърлят тази информация и споделят, че продукцията е спряна заради творчески причини. Разбира се, намаляването на епизодите ще доведе до промяна на финала, затова екипът ще трябва да пренапише последните епизоди. Това обаче няма да забави проекта и неговата премиера остава на 31 май 2019.

Тийзърът, макар със сравнително дълго времетраене, е изключително оскъден откъм кадри и каквато и да е по-интересна информация. Очаквано, в него можем да видим блатото и блатното чудовище (от кръста нагоре). Наистина напълно недостатъчно е видяното, за да коментираме дали ни е развълнувало или накарало да чакаме с нетърпение дори съкратения сезон. Това, което ще споделим, е, че от 5-те секунди, в които го виждаме, обитателят на мистериозното блато изглежда добре, но ще можем да го заявим по-категорично, когато го видим в цял ръст или в движение.

Ето как е описан сюжетът в стрийминг платформата: „Swamp Thing“ проследява какво се случва, когато Аби Аркейн, която работи за Центъра за контрол на болестите, се завръща в родното си градче в Луизиана. Докато изследва това, което прилича на смъртоносен блатен вирус, тя открива, че блатото в малкото градче крие мистични и ужасяващи тайни. Когато от блатото започват да се появяват необясними ужаси, всички в градчето се оказват в опасност.

swamp-thing-img01-20199419

Сценаристи и шоурънъри на „Swamp Thing“ са Марк Верхайден („Daredevil“) и Гари Дауберман („То“), а режисьор е Лен Уайзман („Умирай трудно 4“, „Подземен свят“). Изпълнителен продуцент е Джеймс Уан заедно с двамата сценаристи и своя партньор от Atomic Monster Майкъл Клиър. Ко-продуцент е Роб Хакет. В ролите са Анди Бийн, Кристал Рийд, Вирджиния Мадсън, Дерек Миърс, Кевин Дюранд, Уил Патън, Дженифър Бийл, Хендерсън Уейд, Иън Зайринг, Мария Стен и Джерил Прескот.

Премиерата, както вече казахме, остава непроменена – 31 май 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments