Често ни обвиняват, че не обръщаме внимание на разни филми и трябва да признаем, че понякога е с право. Някои пропускаме, защото смятаме, че не заслужават внимание (нито нашето, нито вашето), други, защото не вярваме, че нашите читатели се интересуват от тях. Най-често обаче не отбелязваме предстоящи проекти и заглавия, защото не ни остава време за всичко и се налага да избираме.

Но пък, когато се хванем на хорото, както е приказката, понякога пишем по няколко новини за филми, които най-вероятно няма да гледаме, но за които знаем, че има публика. „Long Shot“ може да се окаже едно от тези заглавия – въпреки че сме фенове на Чарлийз Терън и Сет Роугън и като цяло не сме от хората, които никога не дават шанс на романтични комедии (особено от по-просташкия тип), просто няма достатъчно време, за да се гледа всичко.

Но както казахме, за „Long Shot“ със сигурност има публика, така че преди време отразихме първите му трейлъри, а сега и чисто новия, който залага изцяло на химията между звездите (надяваме се да има повечко от нея във филма, че в трейлърите не е безкрайно много). Вижте трейлъра, а след него е и официалният синопсис, ако случайно нещо в сюжета не ви е станало напълно ясно.

Фред Фларски (Сет Роугън) е талантлив и свободолюбив журналист, който често си навлича проблеми. Шарлот Фийлд (Чарлийз Терън) е една от най-влиятелните жени в света. Интелигентна, изискана и преуспяла, тя е дипломат с талант за… ами, общо взето, за всичко. Двамата нямат нищо общо, освен че тя го е гледала като дете и той е бил влюбен в нея. Когато двамата отново се засичат, той я очарова с чувството си за хумор и със спомените за някогашния ѝ идеализъм. Шарлот иска да стане президент на САЩ и наема Фред да пише речите ѝ – решение, което не е посрещнато радушно от доверените ѝ съветници. Не на място в елитния екип на Шарлот, Фред не е подготвен за бляскавия живот под светлините на прожекторите. Но искрите прехвърчат и неочакваната им връзка води до серия опасни инциденти.

Режисьор на „Long Shot“ е Джонатън Ливайн, по сценарий на Лиз Хана и Дан Стърлинг. В главните роли са Чарлийз Терън, Сет Роугън, Боб Оденкърк, Александър Скарсгард, Анди Съркис, Рандал Парк, О‘Шей Джаксън джуниър, Рави Пател и други.

Премиерата на филма беше на SXSW фестивала, а по кината тръгва от 3 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *