В туитър страницата на филмите за Х-мен се появи ново промо за предстоящия филм от поредицата за мутантите – „Х-Мен: Тъмния феникс“ („X-Men: Dark Phoenix“). Имаме чувството, че говорим за този филм вече цяла вечност и това не е далеч от истината. Получихме първия официален поглед за филма преди 2 години, а оттогава имахме тийзъри, трейлъри, отлагане на премиерата на филма, а след това още трейлъри, постери и какво ли още не.

За тези две години неколкократно споделихме, че се опитваме да страним от този проект (емоционално), защото може в „Х-мен: Апокалипсис” да не видяхме унищожението на света, но със сигурност видяхме края на нашия ентусиазъм и до голяма степен надежда, че „Х-мен: Тъмния Феникс” ще удовлетвори желанията ни. Все още таим малка надежда, че фениксът ще възроди или поне ще предложи достоен край на франчайза, чийто старт беше доста по-силен. Като че ли обаче имаме по-големи очаквания към един от най-последните проекти на Fox от вселената на мутантите – „The New Mutants” (ако филмът въобще излезе).

Изненадващо, предвид 100-те трейлъра, които сме видели засега, в промото виждаме нови кадри, които дори донякъде ни вълнуват. Виждаме повече от Майкъл Фасбендър, което винаги е плюс, а това, което промото цели според нас, е да ни напомни, че въпреки участието на Джесика Частейн като злодей (тя напълно липсва в промото), Джийн Грей ще е истинският антагонист във филма. Независимо колко безразлични и настрана се опитваме да седим от „Тъмния феникс“, когато става дума за голям франчайз като Х-мен, няма как да избягаш от обхвата му. Единственото, което ни остава, е да чакаме премиерата и да се надяваме да не бъдем разочаровани.

Ето го и споделеното в туитър промо, а след него ще откриете официален синопсис на филма и наподобяващ комиксова корица постер, който се появи преди няколко дни по време на WonderCon.

В „X-Men: Dark Phoenix“ Х-мен се сблъскват с най-опасния си и могъщ противник… Джийн Грей. По време на спасителна мисия в космоса Джийн почти умира, след като е ударена от загадъчна космическа сила. След като се връща у дома, тя става не само много по-могъща, но и много по-нестабилна. Борейки се с това, което се крие в нея, Джийн не разбира и не може да контролира силите си, наранява най-близките си и заплашва да унищожи Х-мен. Семейството им се разпада, но те трябва да намерят начин да спасят не само душата на Джийн, но и планетата, която е застрашена от извънземни, планиращи да превърнат силите на Тъмния феникс в оръжие и да властват над цялата галактика.

плакат

Режисьор и сценарист на „Х-Мен: Тъмния феникс“ („X-Men: Dark Phoenix“) е Саймън Кинбърг („Марсианецът“), а в ролите са Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър, Дженифър Лорънс, Софи Търнър, Никълъс Холт, Джесика Частейн, Тай Шеридан, Александра Шип, Eвън Питърс, Коди Смит-МакФий и др.

Премиерата е 7 юни 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *