spider-man-far-from-home-20190428

Премиерата на Отмъстителите: Краят” беше преди няколко дни и в следващите седмици филмът и предстоящата битка в епизод 3 на „Игра на тронове” ще са двете най-дискутирани неща от света на киното. Разбира се, Disney искат прожекторите да осветяват само тях, затова докато има много шум около кулминационния филм от света на Марвел, те решиха да споделят нови снимки и информация около следващия филм от MCU – „Spider-Man: Far From Home”.

Не сме говорили за любимеца на всички Питър Паркър, откакто излезе първият трейлър, но да си признаем, нямало е и кой знае какви поводи. Преди да преминем към двете нови снимки от филма и интересната информация, която режисьорът Джон Уотс сподели ексклузивно за Entertainment Weekly, няма как да не отбележим по-важното. Президентът на Marvel Studios Кевин Файги сподели преди няколко седмици, че всъщност не „Краят”, а „Spider-Man: Far From Home” ще е последният филм от фаза 3 на MCU и действието в него ще се развива малко след видяното в последния филм за Отмъстителите. Другата информация, която ще развълнува феновете, е, че той ще пристигне три дни по-рано на големия екран, но това едва ли ще се отнася за българския пазар.

spider-man-far-from-home-img02-20190428 spider-man-far-from-home-img03-20190428

На първата снимка получаваме по-добър поглед върху новия костюм на Спайди, но освен него във филма ще очакваме да видим и напълно черен stealth костюм, който Паркър ще получи от самия Ник Фюри с цел да опази самоличността си от приятелите си. Снимката, която представлява по-голям интерес, е втората. В нея виждаме Мистерио (Джейк Джиленхол) и Паркър (Том Холанд) да стискат ръцете и ако това не е достатъчно, за да потвърди спекулациите, появили се още от първия трейлър, че двамата ще работят заедно, Уотс споделя следното:

Ако Тони Старк досега е бил в ролята на нещо като ментор за Паркър, то ние си помислихме, че ще бъде интересно, ако Мистерио влезе в ролята на нещо като готиния чичо.

В статията на Entertainment Weekly режисьорът допълва, че двамата герои, за които от комиксите и множеството екранни адаптации знаем, че принципно са врагове, ще станат бързо приятели, а човекът, който събира тази необичайна двойка е Ник Фюри. Целта на тяхното партньорство е да спрат групата, позната като Elementals – четирима злодеи, които са способни да манипулират природните елементи. Смятаме, че ще бъде интересно да видим Спайди като част от такова неочаквано партньорство, а пък Мистерио сме свикнали да го гледаме в обувките на злодей и това ще е нещо наистина различно и се надяваме да се получи добре. Все пак няма да се учудим, ако към края на филма, той се обърне срещу Паркър. Но информацията за това партньорство и фактът, че действието ще се развива след „Отмъстителите: Краят”, ни кара да очакваме да видим един доста различен от представения досега Спайдър-мен.

Припомняме ви накратко сюжета на филма, а след него може да видите някои от вече излезлите постери:

Питър Паркър се отправя на почивка в Европа със своите приятели с идеята да си почине от живота на супергерой (знаейки, че действието се развива след „Краят”, напълно разбираемо е защо), но неприятностите го следват по петите и той отново трябва да влезе в ролята, от която иска да си почине, дори за малко.

spider-man-far-from-home-poster-1-20190428 spider-man-far-from-home-poster-2-20190428 spider-man-far-from-home-poster-3-20190428

Режисьор на „Spider-Man: Far From Home“ е Джон Уотс („Спайдър-мен: Завръщане у дома“), а сценарият е на Крис МакКена и Ерик Съмърс. В ролите са Том Холанд, Джейк Джиленхол, Зендая, Самюъл Л. Джаксън, Коби Смълдърс, Мариса Томей, Джон Фавро, Майкъл Кийтън, Мартин Стар, Ангури Райс, Тони Револори, Дж. Б. Смув и др.

Премиерата в САЩ вече е на 2 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Е нали според Endgame са минали 5 години!!!Е как всички са едни и същи,и пак са на училище?Всички ли се бяха разпаднали!?

    1. Много просто. Когато в Ендгейм всички, които умряха в Infinity War се връщат, то тези хора (включително Спайди) са версиите от 2018 година. Тоест с възстановяването на реда във вселената хората ще могат да продължат да живеят както преди и съответно всички училища ще бъдат отново отворени и завърналите се ще имат правото да си довършат образованието, работата и т.н. Знам, че звучи странно, но ако се замислиш е точно така – ако половината население на Земята се счита за изчезнало и изведнъж всички се върнат е нормално правителствата да им дадат възможност да си възвърнат живота и съответно работата и образованието.

    2. Щтракването на Хълк връща всичко както е било преди щракването на Танос….

    3. Да де – демек хората от 2018 се връщат в настоящето и са си същите. После Старк щраква и всички извънземни измират. Кое не е ясно още?

  2. Паркър не е остарял с пет години, защото не е бил жив през тези пет години.

  3. От всичките филми за Спайдър мен… тези с Том Холанд са най-слаби!