Как изглежда животът на 23 и на 33, когато си в „меката” на киноиндустрията и си се оставил в опитните ръце на режисьора Алфред Хичкок?! Джоан Фонтейн и Лорънс Оливие са в главните роли на изпълнената с напрежение и емоции „Ребека” – бляскава (както я определят през 1940 година) и вълнуваща история за любовта, която не признава граници, но може да бъде деформирана от спомена за миналото. Творбата печели две награди „Оскар” – за най-добър филм и за операторско майсторство, като има общо 11 номинации. И вместо да оставят класическите филми на мира, хората от Холивуд (и не само) са устремили взор към „римейк” на „Ребека”, като начело на този проект ще застане британският режисьор Бен Уийтли, добре познат на публиката и в последните години с мрачните си, сюрреалистични сатири „High Rise” и „Free Fire”.

Новият филм ще бъде продуциран от Netflix и Working Title Films, а главните роли ще бъдат поверени на Арми Хамър и Лили Джеймс. На всички е добре известно, че в историята става дума за млада жена, която се омъжва за красив (и млад!) вдовец, но се оказва, че трябва да живее в сянката на бившата му съпруга, споминала се няколко години по-рано. Съпругът пази някаква жестока тайна, а и икономката на дома е ревнива и злонамерена – драматичните трилър елементи са налице, пък и няма как да не напомним, че „Ребека” служи за едно от вдъхновенията на Гийермо дел Торо и неговия „Пурпурен връх”. Джейн Голдман (поредицата „Kingsman” и „X-Men: First Class”) е автор на сценария на новия филм, но сме почти сигурни, че Уийтли също ще се намеси, като се има предвид как работи той по всички свои филми до момента.

В екипа на новата „Ребека” има и още един вдъхновяващ компонент (освен присъствието на Арми Хамър, който продължава да доказва, че е способен актьор) – музиката ще бъде дело на Клинт Мансел. Той познава работата на Уийтли (автор е на музиката на „High Rise” и е един от най-талантливите композитори ever, ангажирани с проекти в киното.

Все още не е сигурно кога ще започнат снимките на римейка, но след като Netflix са замесени в уравнението, ще очакваме (евентуална) премиера на кино и пускане в стийминг-платформата, която вече се превърна в сериозен фактор, с който е необходимо да се съобразяват всички играчи в киноиндустрията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *