Въпреки че американските комедии никога не са ни били любими, в последните няколко дни излязоха толкова трейлъри за любопитни и нестандартни комедии, че започваме да се замисляме дали това не е годината, която ще промени мнението ни. Това, което ни интригува, е различната гледна точка – дали отличничките, които искат да буйстват в “Booksmart” или шестокласниците, които искат бързо да пораснат в “Good Boys” – това не са най-стандартните протагонисти на високопрофилни комедии.

Именно затова и адски много се интересуваме от предстоящия „Late Night” още от първия път, в който чухме за него. Филмът е написан от Минди Кейлинг и разказва за водеща на дългогодишно вечерно токшоу, изиграна от неотразимата и невероятна Ема Томпсън. Когато е заплашена, че ще бъде заменена от телевизията, героинята на Томпсън за пръв път наема жена в екипа си от сценаристи – в тази роля влиза Кейлинг.

Amazon Studios преди няколко дни пуснаха първия трейлър, който може да видите сега:

Ако трябва да сме напълно честни, трейлърът засега пада под очакванията ни, но продължаваме да сме оптимистично настроени. Най-основната причина, поради която няма да изпуснем „Late Night”, определено е Ема Томпсън – бихме я гледали навсякъде, но особено проект, който ѝ позволява да си упражни комедийните таланти, не бихме подминали. Трейлърът просто не е много смешен, имайки предвид, че филмът се рекламира като комедия. Ако обаче се окаже, че е по-скоро комедийна драма за това как двете жени се научават да работят заедно, това по никакъв начин не би ни разочаровало. От друга страна, ако пък се окаже, че този път това е комедия, която не си е изцакала най-добрите шеги още от трейлъра – това също много ще ни впечатли и зарадва.

Late Night” вече дебютира през януари на фестивала Сънданс, където получи основно добри ревюта, така че това също поддържа оптимистичното ни отношение към проекта. Другото е, разбира се, силният екип. Минди Кейлинг вече от години пише за любими на публиката комедии като „Офисът” и „Проектът Минди”. Режисьор на филма пък е Ниша Ганатра, която също има впечатляващо резюме в телевизионната комедия – режисирала е епизоди на „Бруклин 99”, „Shameless”, „The Last Man on Earth” и много други.

В главните роли са Ема Томпсън, Минди Кейлинг, Джон Литгоу, Ейми Райън и Айк Баринхолц. Премиерата е насрочена за 7 юни.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *